Supa de rosii

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Cum va spuneam si in postarile anterioare,in zilele ploioase care au fost am avut chef sa gatesc:)
Noua ne plac foarte mult supele/ciorbele si chiar daca este vara nu ezitam sa mancam.Drept urmare,am facut o supa de rosii.Chiar daca am gatit-o pt prima data a iesit mai bine decat ma asteptam.Este o supa potrivita pt acesta perioada pt ca se poate servi si rece,fiind foarte racoroasa...
Ingrediente:
2-3 morcovi potriviti
1/4 telina
1/2 ardei
1 ceapa medie
1 kg rosii
1l apa
2-3lg de ulei
1/2 lingurita de zahar
taietei
patrunjel
condimente



Legumele(ceapa,ardeiul,morcovul,telina)se spala,se toaca marunt(ceapa si ardeiul) si se dau pe razatoare(morcovul si telina).Eu asa am facut,bineinteles ca se pot toca toate chiar si mai mari.Fiecare e liber sa aleaga.
Apoi ne ocupam de rosii...Acestea se spala,se curata de coaja si se toaca si ele.



In oala in care urmeaza sa facem ciorba,punem 2-3lg de ulei,cat sa acopere fundul cratitei,lasam sa se incinga si incepem sa calim putin legumele pe rand.Mai intai ceapa,apoi morcovul,telina si ardeiul.Dupa ce s-au calit se adauga si rosiile.Se lasa cateva minute pe foc,amestecand continuu apoi se pune apa(care e bine sa fie calduta pt ca legumele sa nu inceteze fierberea).




Se lasa pe foc pana ce au fiert bine.Apoi se ia o sita si se strecoara supa.Zeama care ramane se pune din nou la foc mic,iar legumele se pun in blender se maruntesc bine bine,si se pun treptat peste supa pana ce obtinem consistenta dorita.Puteti pune si toate legumele daca doriti sa iasa mai groasa.Se lasa sa mai dea un clocot,apoi se adauga o mana de taietei,pe care ii puteti inlocui cu orez,fidea sau galuste.




Supa se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se adauga patrunjelul tocat marunt.Se serveste cu crutoane,paine prajita sau cum vreti voi...
Aceasta supa este ideala si pt copii cu varsta de peste 1 an de zile,iar daca ii mai puneti si putina smantanica va avea succes cu siguranta !



Nota:legumele se pot fierbe direct fara a se mai cali,eu am ales acesta optiune pt ca imi palce ca isi lasa un gust mai bun.

3 Responses to "Supa de rosii"

crisCorina Says :
14 iulie 2009 la 10:39

Mmmm,arata bine supa ta...o sa fac su eu...Nu am incercat niciodata dar cred ca tre sa fie gustoasa cu toate zarzavaturile in ea?pot sa pun si cartof?sau ce alte legume mai merg?mersi pt raspuns...

Anonim Says :
25 martie 2010 la 23:07

in loc sa scoti legumele si sa le pui in blender etc., poti folosii un mixer cu picior si le mixezi direct in oala. :)

Primii pasi in bucatarie Says :
26 martie 2010 la 04:13

mersi de sfat anonim,in caz ca nu ai observat eu fac asa pt ca adaug legumele treptat pana ce obtin consistenta dorita,deci e posibil sa nu le pun pe toate.Acum fiecare face cum vrea.

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)