Papanasi fierti cu pesmet caramelizat

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Pt ca zilele trecute au fost mai ploioase nu stiu din ce cauza dar am avut chef sa gatesc.Asa ca asta am si facut.Drept urmare am facut niste papansi fierti si cartofi la tava.
Nu mint deloc cand spun ca papansii prajiti sunt moartea mea,dar pt ca avem si un bebe de un an, mami trebuie sa mai gateasca si pt ea.Deci,in cele ce urmeaza veti gasi o reteta buna si pt cei mai dar mai ales pt cei mici.Bineinteles cand e vb de cei mici nici nu mai pomenesc pesmetul caramelizat,pe care il inlocuim cu iaurt sau smantana.
Pt aceasta reteta avem nevoie de:
300gr branza proaspata de vaci
1 ou
1 plic zahar vanilat
1 esenta vanilie
2 linguri faina
1 lingura gris



Pt inceput,branza se amesteca cu galbenusul,apoi se aduga zaharul si esenta si se omogenizeaza bine.Se aduaga apoi si cele 2 linguri de faina,iar la final grisul.Se amesteca bine totul pt ca toate ingredientele sa intre in branza.Albusul se bate spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.



Cand compozitia este gata,cu mainile de faina se fac bilutze de marimi potrivite.
Intre timp se pune o oala cu apa la fiert.Cand apa incepe sa clocoteasca se aduaga papanasii si se lasa acolo pt cca 15-20 de min.Apoi se scot cu o spumiera si se aseaza pe o farfurie(sau platou sau ce vreti voi).



Buun.Acum ne vom ocupa de pesmetul caramelizat.Pt acesta avem nevoie de:
cantitati egale de: pesmet
zahar
1 esenta de vanile
50 gr unt(margarina)
scortisoara

Cum se face?
Untul se pune la topit intr-o tigaie incinsa la foc mic.Dupa ce s-a topit untul aduagam pesmetul,apoi zaharul si esenta de vanilie.Amestecam incontinuu pana ce acesta incepe sa se caramelizeze(atentie,se lipeste de tigaie daca nu amestecati).Dupa ce este gata,se ia de pe foc si se adauga scortisoara dupa gust.


Papanasii se dau prin acest amestec cat este cald pt a se lipi mai bine.Se servesc cu pesemt,cu iaurt sau cu smantana si dulceata sau cum doriti voi.



Eu va urez pofta buna!

0 Responses to "Papanasi fierti cu pesmet caramelizat"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)