Cartofi cu sos de smantana

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Asa cum am spus si in postarea anterioara pe langa papansii fierti am pregatit si cartofi la cuptor cu sos de smantana.Rapid,usor si foarte gustos.
Pt ai pregati avem nevoie de:
500gr cartofi
50 gr unt
120gr smantana
2linguri faina
2 oua
cascaval(sau branza)
condimente



Cartofii se taie felii potrivite si se condimenteaza cu sare,piper si patrunjel(sau ce alte condimente doriti).Tava in care urmeaza sa fie pusi se unge bine cu unt si apoi se aseaza cartofii in 2 straturi.



Separat se bat cele doua oua bine,bine ca pt omleta.Se adauga apoi smantana,iar la sfarsit adaugam si cele 2linguri de faina.Omogenizam bine compozitia si turnam peste carofi.Dam tava la cuptor pana cand cartofii sunt facuti iar sosul este legat.Dureaza in jur de 30-40 de min(la foc potrivit spre mic) dar nu strica sa va mai aruncati un ochi din cand in cand la ei.



Cand sunt aproape gata se scot din cuptor se pune un strat foaaarte generos de branza sau cascaval(dupa preferinta)si se mai da tava putin la cuptor cat sa se rumeneasca putin.



Acesti cartofi sunt o granitura pt orice fel de carne.Noi am mancat,dupa cum puteti vedea cu pulpe si aripi de pui.Le-am imperecheat pe toate acolo si a iesit o minunatie...

0 Responses to "Cartofi cu sos de smantana"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)