Maioneza

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Nu stiu de ce,dar imi palce maioneza facuta in casa.Clar nu se compara cu cea din magazin.
Nu este greu de facut,e chiar usor,asa ca o prefer pe aceasta in defavoarea celeilalte ori de cate ori am ocazia.
Avem nevoie de:
un galbenus fiert,unul crud
1 canita de ulei(125-150ml)
1lingurita de mustar
sare,piper
Acum sa trecem la treaba.Procedeul e foarte simplu.Cele 2 galbenusuri se amesteca cu mustarul(intr-un singur sens pt a nu se taia) pana se omogenizeaza compoiztia.Apoi incepe sa se toarne uleiul in fir subtire,amestecandu-se coninuu pana se obtine consistenta dorita.La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper.Simplu si usor nu?

Pt amestecare puteti folosi lingura de lemn,telul sau chiar mixerul.
Daca doriti ca maioneza sa fie albicioasa puteti sa ii adaugati putina sare de lamaie,suc de lamaie,sau chiar iaurt(in aceasta varianta este si mult mai usoara).
Personal cunosc mai multe feluri de a face maioneza dar pe care o sa vi le impartasesc pe viitor.

0 Responses to "Maioneza"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)