Cataif

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Si pt ca dupa o supa buna merge si ceva dulce am ales o reteta simpla si usoara de prajitura,dar si foarte gustoasa:Cataif
Pt ca imi cam pierdusem cheful de bucatareala dar aveam cu totii pofta de ceva dulce am apelat la aceasta reteta minunata:)
De ce avem nevoie:
250-300gr taietei subtiri
500ml frisca lichida
400ml apa
250gr zahar
esenta rom sau vanilie
50gr unt sau margarina pt uns tava



Tava se unge bine cu unt iar apoi se aseaza taieteii in tava(stratul sa fie de cca 1cm) si se dau la cuptor pana ce se rumenesc aproximativ 10-15minute.



Intre timp apa,zaharul si esenta se amesteca,se pun pe foc pana ce devin un sirop.
Dupa ce taieteii s-au rumenit,se toarna siropul peste ei si se dau din nou la cuptor pt cca 20de min pt a se imnuia.
In acest timp frisca se bate bine si se da la frigider.







Se scot cand sunt gata,se lasa sa se racoreasca bine de tot si se pune frisca peste ei.Simplu si bun,taree bun!

0 Responses to "Cataif"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)