Papanasi cu aluat dospit

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Cum va spuneam papanasii cu dulceata si smantana sunt de departe preferatii mei,cu toate ca nici cei fierti nu sunt de lepadat.Asa ca zilele trecute,auzind mai pe la toate terasele cum isi lauda bucatele(printre care si papansii),mi s-a facut o pofta nebuna si m-am pus pe treaba:)
Avem nevoie de:
300gr branza proaspata de vaca
1 ou
200ml apa calduta(nu fierbinte ca se taie drojdia)
1 plic drojdie uscata
2 linguri de gris
1 esenta(de care vreti voi)
faina cat cere aluatul
ulei pt prajit
smantana si dulceata



Pt inceput se amesteca branza cu oul,grisul,drojdia,esenta si apa.Apoi se adauga treptat faina pana ce aluatul nu mai este chiar asa lipicios.Dupa ce a fost framantat bine aluatul se lasa cca 30 de min sa se doaspeasca intr-un loc cald.



Eu obisnuiesc sa crestez putin aluatul pt ai da voie sa creasca(aici aluatul era deja dospit)




Apoi,cu mainile de faina se iau bucati din aluat,se formeaza bilute potrivite,iar cu degetul inmuiat in faina se fac gauri in mijloc.Si,ca papansul sa fie complet facem separat si "caciulitele",niste bilute mai mici fara gaura.Dupa ce au fost facute se lasa putin sa se odihneasca si apoi se prajesc in baie de ulei,la inceput la foc mic,iar apoi la foc potrivit.



Se intorc pe o parte si pe alta,iar cand se scot se acopera cu un capac pt a ramane fragezi.





La sfarsit,cat sunt inca calzi se garnisesc cu smantana si dulceata.Noi am foslosit dulceata de visine.Au fost foarte buni,va las si pe voi sa va delectati cu o portie.Pofta buna!



0 Responses to "Papanasi cu aluat dospit"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)