Salata de dovlecei

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Imi plac mult dovlecei pt ca sunt foarte gustosi,dar si pt ca sunt o sursa de vitamine.Asa ca,ori de cate ori am ocazia gatesc cu dovlecei.De aceasta data am facut o salata de dovlecei,care este ca cea de vinete,bineinteles putin diferita.
Pt aceasta reteta aveti nevoie de:
3-4 dovlecei mijlocii
1 ceapa medie
sare,piper
maioneza
In primul rand,dovleceii se curata de coaja,se taie in bucati potrivit de mari(jumatati sau sferturi,cum va vine mai usor),iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scot samburii.In acest timp se pune o oala cu apa pe foc impreuna cu o lingurita de delicat.Dovleceii se pun cand apa incepe sa clocoteasca si se tin 15 min la foc potrivit pt a se inmuia.

Buun,acestea fiind spuse sa mergem mai departe.Dupa ce trec cele 15 min,dovlecei se scot,se pun intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de apa.

Intre timp se toaca marunt ceapa(puteti sa o taiati si mai mare daca doriti) si se pregateste maioneza.Apoi,dovlecei se toaca precum vinetele,se condimenteaza cu sare si piper,se adauga maioneza si la sfarsit ceapa.

Se servesc cu felii de rosii taiate.




Noua ne-a placut ffff mult.A fost o mancare potrivita pt vremea calda de acum si nici nu am avut mari batai de cap in prepararea ei.
Sper ca o sa o incercati si voi si o sa va placa la fel de mult ca si noua:)

0 Responses to "Salata de dovlecei"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)