Drob de pui

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Acum ca agitatia dinaintea sarbatorilor a trecut si am reusit sa terminam cu curatenia,pregatirea bucatelor,vizite si restul o sa pot incepe sa insir retetele pregatite pt Paste.
Pt ca nu exista Paste fara drob,dar si pt ca nu mancam miel,am ales un drob mai usor,pe care l-au putut gusta si cei mici,Din pacate poze prea multe nu am,timpul a trecut atat de repede si au fost atat de multe de pregatit incat de poze practic am si uitat:)



Ingrediente(pt un drob mic):
1 kg ficat de pui(sau jumatate ficat,jumatate inimi si pipote)
3 oua fierte
2 oua crude
150 gr smantana
ceapa si usturoi verde
marar si patrunjel
sare,piper

Ficatul se spala,se curata de pielite si se pune la fiert.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie.Cand este bine fiert,se pune la scurs se lasa sa se raceasca si apoi fie se da prin masina de tocat fie se toaca bucatele mici.
Intre timp ceapa se toaca marunt,la fel si usturoiul si se calesc in putin ulei.Apoi se pun peste ficatul maruntit.Se adauga veredeata dupa gust,un ou crud,smantana si se omogenizeaza bine toata compozitia.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se ia o tava(de chec am folosit eu) se unge cu ulei si se pune compozitie cam cat sa acopere fundul tavii.Apoi se pun si cele 3 oua fierte si restul compozitiei.Se bate oul ramas si se toarna peste compozitia din tava.
Dam totul la cuptor pt cca 30-40 de minute.

4 Responses to "Drob de pui"

Bucatareasa Incepatoare Says :
6 aprilie 2010 la 00:23

Suuper! Arata super!
Cu drag,
Mihaela

Primii pasi in bucatarie Says :
6 aprilie 2010 la 02:34

mersi miha...nu e cine stie ce ca si aspect dar ca si gust a fost tare bun.cel putin noua ne-a placut

sarah Says :
6 aprilie 2010 la 09:43

alexandra mor de pofta.am vazut pe multe blog-uri drop .as face si eu dar sotul meu nu cred ca mananca.uffff greu de mine.
Iepurasul a trecut pe la mine si mi-a dat doua premii pe care doresc sa ti le ofer la randul meu.te astept cu drag sa le ridici.pupici

Anonim Says :
22 aprilie 2011 la 01:54

CEAU MULTUMESC PT RETETA NICI NOUA NU NE PLACE CARNEA DE MIEL SI RETETA TA E PERFECTA.MULTUMESC PASTE FERICIT SI TOT CE TI DORESTI TIE SI FAM.TALE.ALIONA ARAD

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)