Negresa de post

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Si pt ca orice masa,fie ea si de post trebuie sa fie insotita de un desert de data aceasta am ales o negresa,atat de buna si de gustoasa,incat cei care au mancato nu le-a venit sa creada ca este de post.



Avem nevoie de:
300 gr zahar
400 gr faina(sau cat cere compozitia)
3-4lg gem de visine(am pus eu)
100ml ulei
300ml apa
2 lg cacao
2 plic zahar vanilat
praf de copt
o mana de nuci



Intr-un castron amestecam uleiul cu zaharul,apoi aduagam gemul si omogenizam bine.Turnam si apa si amestecam pana ce zaharul se topeste.Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia din castron,pana ce capata o consistenta potrivita.Se omogenizeaza bine.



La sfarsit incorporam si nucile taiate cu cutitul.



Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina,in care turnam apoi compozitia.Dam totul la cuptorul preincalzit pt cca 30 de minute la foc moderat.
Aici proaspat scoasa din cuptor.



Si aici nu mai buna de mancat:)



Foarte buna aceasta negresa,mi-a placut tare mult textura,moale si pufoasa si gustul dulce acrisor(de la gem.)Pot spune ca inlocuieste cu succes negresa in zilele de post si nu numai.

5 Responses to "Negresa de post"

sarah Says :
1 aprilie 2010 la 06:26

foare faina reteta.cred ca este foarte gustoasa aceasta negreasa.pupicei

Micul Says :
2 aprilie 2010 la 02:55

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute.

Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
Paste fericit!

Anonim Says :
1 decembrie 2011 la 01:07

Se amesteca oare zaharul cu uleiul?...dupa care se adauga gemul si mai pe urma apa...postati retete cum trebuie daca stiti,daca nu,lasati-va!

Primii pasi in bucatarie Says :
5 decembrie 2011 la 01:49

am postat reteta exact asa cum am facut-o.consideri ca nu e in regula poti sa o faci cum vrei tu si cum consider.eu atat pot,atat fac:)

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)