Ostropel de pui

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Ieri am tinut post,asa ca v-am propus ceva de post.Azi iau pauza,imi permit sa mananc de dulce asa ca va propun un Ostropel de pui,pe care l-am servit cu piure dar merge si simplu.



Avem nevoie de:

carne de pui(obisnuiesc sa folosesc pulpe,ciocanele sau aripioare)
1-2 cepe medii
2 lg de bulion
4-5 catei de usturoi
sare,piper(boabe)
busuioc
putin ulei
boia dulce si iute(optional)
1 cana cu apa/supa(cca 250ml)
patrunjel verde



Carnea o taiem,o spalam,condimentam cu putina sare si piper,si o punem la prajit in ulei incins(nu f mult).O lasam sa se rumeneasca bine,acoperita cu un capac,intorcando pe o parte si pe cealalta.Cand este gata,o scoatem din tigaie si o punem separat in aly vas.



Scurgem uleiul ramas,daca este prea mult si calim ceapa tocata marunt.Cand aceasta capata o culoare aurie punem putin boia dulce si iute,apoi bulionul si apa calduta.Lasam sa dea un clocot si adaugam din nou carnea.Potrivim de sare si adaugam cateva boabe de piper.
Acoperim iar cu capac si lasam sa dea cateva clocote.



Spre final,adaugam busuiocul si usturoiul pisat marunt.Mai lasam putin pe foc,apoi punem si patrunjelul tocat marunt.Oprim focul,si lasam capacul pt a se impreuna aromele.



Pofta buna!

0 Responses to "Ostropel de pui"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)