Budinca de orez

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Zilele trecute aveam pofta de ceva dulce,dar nu prea dulce:)Asa ca mi-am oprit atentia asupra unei budinci,pe care am modificato putin ai am ajuns la un rezultat care ne-a placut tare mult!



Avem nevoie de:
1l lapte
200 gr orez
2 oua(pe care le-am uitat in poza)
100 gr zahar(puteti pune mai mult daca vreti si mai dulce)
2 plicuri zahar vanilat
50 gr stafide(optional)
praf de sare
coaja portocala sau lamaie
1 lg pesmet
putin unt



Punem laptele la fiert cu un vf de cutit de sare.La primul clocot adaugam orezul si lasam sa fiarba la foc moale,pana ce scade tot lichidul.Pe parcursul fierberii adaugam zaharul si zaharul vanilat.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam coaja de portocala si stafidele apoi lasam sa se raceasca complet.



Separam ouale.Albusurile le batem spuma tare cu putina sare,iar galbenusurile le adaugam treptat in compozitia racita.La final adaugam si spuma de albus,apoi omogenizam totul.



Ungem o tava cu unt si o tapetam cu pesmet.Turnam compozitia peste si dam la cuptorul preincalzit pt cca 25-30 de minute la foc mediu.Este gata cand capata o culoare maronie.



Proaspat scoasa din cuptor:



Am servito cu dulceata de visine...

3 Responses to "Budinca de orez"

sarah Says :
15 martie 2010, 02:57

m-am prezentat repede sper ca mai ai ca tava pare destul de mare.chiar arata super ma gandesc s-o prestez dar e asa de cald ma ingrozeste deschisul cuptorului.pupici

Primii pasi in bucatarie Says :
15 martie 2010, 03:30

sarah,din pacate nu mai e:(s-a dus de mult.acum ca s-a mai incalzit un pic si la noi,nu imi mai vine nici mie sa folosesc aragazul daramite cuptorul...dar de tine saraca ce sa mai zic:)

Blueeyes Says :
8 octombrie 2010, 01:32

Buna!Foarte interesanta reteta asta a ta....am sa o incerc si eu numai ca in cantitate mai mica avand in vedere ca ai mei (sot si baiat)nu servesc asa ceva din pacate....dar poate in locul lor nici eu nu as manca,avand in vedere ca aici orezul este in loc de paine la noi.
Si nici eu nu as manca acum paine cu pilaf...cum faceam in Ro ,in trecut
O zi buna si felicitari pt Blog si pt pasiunea ce o ai pt arta culinara!
Un sfarsit de saptamana plin de bucurii!
Hai ca m-am intins rau.....

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)