Tort cu mousse de lamaie

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Inainte de toate urez un sincer La multi ani! tuturor femeilor!

Si pt ca este ziua noastra,nu putea sa treaca chiar neobservata asa ca am sarbatorit cu Ceva Dulce,si ce e mai bun daca nu un tort.Asa ca,m-am uitat prin retetar si am gasit o reteta pe care de mult o pusesem la naftalina.M-am hotarat sa o pun in practica si am trecut la fapte.Reteta originala ii apartine Annei Olson si o puteti gasi aici,si ulterior am vazuto si pe blogul lui Teo.Eu am intervenit pe ici pe colo,uneori chiar fara sa vreau.



Iata de ce avem nevoie:

un blat de tort(desi pe siteul Annei Olson era o reteta,am preferat sa imi fac eu singura blatull cu care merg mereu la sigur.Si asta nu pt ca nu as avea incredere in retetele ei ,ci pt ca stiu cate rateuri am dat cu blaturile pana acum:))Asa ca am ales sa fac un blat de tort ca la Prajitura cu Iaurt)



Pt mousse de lamaie:

4 oua(in reteta originala erau 3,din gresala am pus 4)
250 ml frisca lichida
150 gr zahar
zeama de la o lamaie
2 lgt gelatina(desi in poza sunt 2 plicuri am pus doar unul pt ca mi s-a parut suficient)
coaja de lamaie



Pt sirop:
3 lg zahar
2 lg apa
1 lg suc de lamaie


Acum sa trecem la treaba.Am copt blatul de tort intr-o forma detasabila de 23 cm,iar dupa ce s-a racit am indepartat peretii si am taiat cca un cm marginile.Apoi l-am taiat pe jumatate.





Dam deoparte.
Intre timp pregatim mousseul.Am batut frisca tare si am dat-o la frigider.Ouale le-am incalzit in apa calda(le-am pus pt cateva minute) si le-am batut cu zaharul pana ce si-au dublat volumul.Gelatina am puso la inmuiat in sucul de lamaie,iar apoi am topito pe baie de aburi si am lasato sa se racoreasca putin.



Am amestecat apoi firsca cu ouale batute si gelatina,am omogenizat bine si am pus si putina coaja de lamaie.



Pregatim siropul(am amestecat toate ingr si le-am fiert pana ce s-a topit zaharul) si ne ocupam de asamblarea tortului.Punem primul blat in tava,punem si inelul in jurul lui,insiropam,punem o parte din mousse,apoi blat,iar insiropat si restul de mousse.Am aranjat cat am putut de bine cu o spatula si am dat la frigider peste noapte.



A doua zi,(adica azi)l-am "ornat" cu putina frisca(reteta originala nu prevedea asta).Din pacate nu am talent la asa ceva asa ca asta e tot ce am putut:)pe viitor o sa ma straduiesc sa iasa mai bine.



Ca sa il scot din tava fara sa stric mousseul am folosit sfatul Annei Olson si am folosit uscatorul de par:)pare o metoda inedita dar a functionat:)

Iata si sectiunea:



Tocmai ce am terminat de mancat o portie si este absolut minunat,un gust fin si usor de lamaie,blat pufos...Merita incercat:)

PS:chiar daca nu am respectat intocmai cantitatile(nu a fost intentionat,tind sa cred totusi ca nu a afectat prea mult rezultatul final)

6 Responses to "Tort cu mousse de lamaie"

Naina Says :
8 martie 2010, 03:30

Deja imi ploua in gura...foarte apetisant arata. Bravo!!

Just me Says :
8 martie 2010, 08:50

Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

sarah Says :
8 martie 2010, 08:50

ti-a iesit super fain.eu am facut crema de zahar ars la desert dar tortul tau imi face cu ochiul rau de tot.la multi ani de 8 martie sa fii fericita alaturi de cei dragi.pupici

Cristina Says :
9 martie 2010, 03:12

Multumesc pentru vizita, esti oricand binevenita pe blogul meu.
Imi place acest tort, cred ca e racoros si merge de minune in zilele de vara.

Gospodina de Criza Says :
9 martie 2010, 04:36

Ce frumos si pufos e al tau! Am mancat o singura data o praji cu lamaie, si ... mi-a fost de ajuns. La un mare restaurant, desigur! Incepind de la blat: tareee, gustul groaznic si aspectul indoielnic, totul a fost rau de tot!
Nu se compara deloc cu ce ai tu aici! Bravo!

Primii pasi in bucatarie Says :
9 martie 2010, 09:25

va multumesc tuturor pt aprecieri.tortul este f bun,nu va mint,deci merita incercat:)cel putin o data.va astept oricand pe la mine:)data viitoare va invit la o felie:)

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)