Varza calita cu carne de porc

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Zilele trecute ni s-a facut dor de o mancare mai...de iarna:P
Asa ca am apelat la varza,poate nu e tocmai potrivita pt aceasta perioada,dar fiecare cu gusturile lui.
Avem nevoie de:

1 varza potrivita
1-2 cepe
carne de porc(de care vreti si folositi de obicei)
2-3 linguri de bulion
cimbru,marar,boia dulce,foi de dafin
sare,piper
putina sare de lamaie(optional)




Pt inceput spalam varza,o tocam marunt(recunosc sincer ca am folosit razatoarea,deoarece tocatul verzei nu e punctul meu forte,apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte ingrediente.




Tocam ceapa(eu personal la varza o toc putin mai mare ca de obicei,dar acum fiecare face cum vrea)si taiem si carnea in bucatele,mai mari sau mai mici,dupa preferinte.




Buun,acum incingem cateva linguri de ulei intr-o cratita si punem ceapa la calit.Cand incepe sa prinda culoare,adaugam si o lingurita de boia,mai lasam putin apoi adaugam varza si le calim pe toate impreuna,amestecand incontinuu.Dupa ce varza s-a mai lasat adaugam si cele 2 linguri de bulion,apoi carnea si mai calim putin toate ingrdientele.



Dupa 2-3 minute punem apa,cat sa acopere varza.Acum,daca vreti puteti pune si foile de dafin,daca nu va place prea tare gustul le puteti adauga mai la sfarsit.Eu una le-am pus si am lasat sa fiarba,cca 1 ora,asta dupa ce am acoperit cu un capac.Bineinteles am mai amestecat din cand in cand.



Mai spre sfarsit cand varza si carnea au fiert,am adaugat cimbrul si mararul si am acrit-o cu putina sare de lamaie.




Am servit-o calda,cu gandul la zilele geroase de iarna cand adoram sa simtim mirosul de varza calita in casa.
Pofta buna!

30 Responses to "Varza calita cu carne de porc"

Anonim Says :
16 aprilie 2010 la 06:09

arata ff bine , felicitari!1

Anonim Says :
16 septembrie 2010 la 01:27

Chiar acu incerc sa gatesc, sper sa-mi iasa la fel de delicioasa, precum arata in poza, mersi.

Primii pasi in bucatarie Says :
16 septembrie 2010 la 01:55

sper sa iti placa.astept impresii:)

Anonim Says :
25 septembrie 2010 la 09:03

super deliciosa!!!

Flo Says :
19 octombrie 2010 la 22:29

La mine e 7 dimineata si salivez. Nu am toate condimentele dar improvizez eu. Sper sa iasa buna, ca-mi place la nebunie. Multam de reteta. Sa traiesti ! ! ! bine :)))))

Anonim Says :
22 noiembrie 2010 la 04:03

super buna varzica, am facut si eu pt prima data si mi-a iesit super. Eu am calit ceapa si am pus peste ea carnea taiata cubulete, am acoperit vasul si l-am mai lasat cam 15 min sa se inabuse. In loc de bulion am folosit rosii la conserva care aveau si ardei iute (a dat un gust super, putin iute) si la final am lasat-o 30 min la cuptor. Nu a mai fost nevoie sa o acresc cu sare de lamaie sau bors, rosiile la canserva sunt mai acrisoare fata de bulion care este mai dulceag. Multumesc de reteta.

Anonim Says :
24 noiembrie 2010 la 04:51

acum ma pun sa fac si eu ca arata super

Primii pasi in bucatarie Says :
24 noiembrie 2010 la 04:56

Anonim ce buna idee mi-ai dat cu rosiile in conserva....data viitoare la fel o sa fac si eu.
Anonim astept sa imi spui cum ti-a iesit!Pofta buna!

Anonim Says :
9 decembrie 2010 la 02:44

buna, varzica mea a iesit delicioasa, sper ca ai incercat si tu cu rosii la conserva si daca nu gasesti cu ardei iute, poti sa pui putin paprika. eu am avut si musafiri care au gustat din varzica si au fost foarte incantati. spor

Anonim Says :
29 ianuarie 2011 la 14:36

ma numesc cristi si tin sa multumesc doamnelor bucatarese, sau domnilor pentru reteta deliceoasa de varza calita:))

Primii pasi in bucatarie Says :
2 februarie 2011 la 23:16

Ma bucur tare mult cristi ca iti place:)si noua ne place la nebunie:)

Anonim Says :
23 iunie 2011 la 02:31

azi e a doua oara cand o fac,prima data a iesit prea sarata:Dsper sa iasa ok acum...esti f tare:*ms de retete

Primii pasi in bucatarie Says :
23 iunie 2011 la 02:57

sper de data asta sa iti iasa.mersi de vizita)pupici

Anonim Says :
27 octombrie 2011 la 08:27

super reteta....:p

alex Says :
24 noiembrie 2011 la 05:02

unde-i mamaligutza?

Primii pasi in bucatarie Says :
26 noiembrie 2011 la 00:31

da alex,ai dreptate:)lipseste de asta data:)

Anonim Says :
12 iunie 2012 la 02:06

Pare sa fie delicioasa , dar mai trebuie lucrata forma finala de prezentare , asezare pe farfurie

Unknown Says :
26 septembrie 2012 la 10:45

deliciasa a iesit,,,,pentru prima data cand fac

Anonim Says :
1 octombrie 2012 la 12:04

asta e prima oara knd am facut varza..a iesit super delicioasa..multumesc frumos

NuTzU Says :
15 ianuarie 2013 la 04:07

dar eu stiam ca varza calita e cu varza murata nu proaspata

Anonim Says :
9 aprilie 2013 la 03:58

e super buna am gatit si e bestieala

Anonim Says :
8 iunie 2013 la 04:12

E reteta ok si merge k lumea...!

Anonim Says :
25 iunie 2013 la 01:55

si eu vroiam sa gatesc azi dar nu stiam exact cum se prepara dar acum voi incerca sper sa imi reueasca

Anonim Says :
14 septembrie 2013 la 03:49

ia sa vedem cum iese...?

Anonim Says :
14 septembrie 2013 la 05:31

dar nu specifica in reteta cat timp tre sa fiarba....dc????

Albu Says :
2 noiembrie 2013 la 07:36

Dar piper nu trebuie?

Anonim Says :
6 decembrie 2013 la 07:18

acum o fac si io

oana Says :
16 mai 2016 la 01:41

foarte buna ..yummy mersi frumos :* :*

Anonim Says :
17 ianuarie 2017 la 09:45

Asta nu e varza calita ci varza fiarta.Nu stiti sa faceti,nu mai publicati!Unde ai vazut sa pui apa cat sa acopere varza?????Nu se pune apa deloc ci se fierbe in zeama ei si dupa asta se da la cuptor,ca sa acada total.

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)