Varza calita cu carne de porc

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Zilele trecute ni s-a facut dor de o mancare mai...de iarna:P
Asa ca am apelat la varza,poate nu e tocmai potrivita pt aceasta perioada,dar fiecare cu gusturile lui.
Avem nevoie de:

1 varza potrivita
1-2 cepe
carne de porc(de care vreti si folositi de obicei)
2-3 linguri de bulion
cimbru,marar,boia dulce,foi de dafin
sare,piper
putina sare de lamaie(optional)




Pt inceput spalam varza,o tocam marunt(recunosc sincer ca am folosit razatoarea,deoarece tocatul verzei nu e punctul meu forte,apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte ingrediente.




Tocam ceapa(eu personal la varza o toc putin mai mare ca de obicei,dar acum fiecare face cum vrea)si taiem si carnea in bucatele,mai mari sau mai mici,dupa preferinte.




Buun,acum incingem cateva linguri de ulei intr-o cratita si punem ceapa la calit.Cand incepe sa prinda culoare,adaugam si o lingurita de boia,mai lasam putin apoi adaugam varza si le calim pe toate impreuna,amestecand incontinuu.Dupa ce varza s-a mai lasat adaugam si cele 2 linguri de bulion,apoi carnea si mai calim putin toate ingrdientele.



Dupa 2-3 minute punem apa,cat sa acopere varza.Acum,daca vreti puteti pune si foile de dafin,daca nu va place prea tare gustul le puteti adauga mai la sfarsit.Eu una le-am pus si am lasat sa fiarba,cca 1 ora,asta dupa ce am acoperit cu un capac.Bineinteles am mai amestecat din cand in cand.



Mai spre sfarsit cand varza si carnea au fiert,am adaugat cimbrul si mararul si am acrit-o cu putina sare de lamaie.




Am servit-o calda,cu gandul la zilele geroase de iarna cand adoram sa simtim mirosul de varza calita in casa.
Pofta buna!

28 Responses to "Varza calita cu carne de porc"

Anonim Says :
16 aprilie 2010, 06:09

arata ff bine , felicitari!1

Anonim Says :
16 septembrie 2010, 01:27

Chiar acu incerc sa gatesc, sper sa-mi iasa la fel de delicioasa, precum arata in poza, mersi.

Primii pasi in bucatarie Says :
16 septembrie 2010, 01:55

sper sa iti placa.astept impresii:)

Anonim Says :
25 septembrie 2010, 09:03

super deliciosa!!!

Flo Says :
19 octombrie 2010, 22:29

La mine e 7 dimineata si salivez. Nu am toate condimentele dar improvizez eu. Sper sa iasa buna, ca-mi place la nebunie. Multam de reteta. Sa traiesti ! ! ! bine :)))))

Anonim Says :
22 noiembrie 2010, 04:03

super buna varzica, am facut si eu pt prima data si mi-a iesit super. Eu am calit ceapa si am pus peste ea carnea taiata cubulete, am acoperit vasul si l-am mai lasat cam 15 min sa se inabuse. In loc de bulion am folosit rosii la conserva care aveau si ardei iute (a dat un gust super, putin iute) si la final am lasat-o 30 min la cuptor. Nu a mai fost nevoie sa o acresc cu sare de lamaie sau bors, rosiile la canserva sunt mai acrisoare fata de bulion care este mai dulceag. Multumesc de reteta.

Anonim Says :
24 noiembrie 2010, 04:51

acum ma pun sa fac si eu ca arata super

Primii pasi in bucatarie Says :
24 noiembrie 2010, 04:56

Anonim ce buna idee mi-ai dat cu rosiile in conserva....data viitoare la fel o sa fac si eu.
Anonim astept sa imi spui cum ti-a iesit!Pofta buna!

Anonim Says :
9 decembrie 2010, 02:44

buna, varzica mea a iesit delicioasa, sper ca ai incercat si tu cu rosii la conserva si daca nu gasesti cu ardei iute, poti sa pui putin paprika. eu am avut si musafiri care au gustat din varzica si au fost foarte incantati. spor

Anonim Says :
29 ianuarie 2011, 14:36

ma numesc cristi si tin sa multumesc doamnelor bucatarese, sau domnilor pentru reteta deliceoasa de varza calita:))

Primii pasi in bucatarie Says :
2 februarie 2011, 23:16

Ma bucur tare mult cristi ca iti place:)si noua ne place la nebunie:)

Anonim Says :
23 iunie 2011, 02:31

azi e a doua oara cand o fac,prima data a iesit prea sarata:Dsper sa iasa ok acum...esti f tare:*ms de retete

Primii pasi in bucatarie Says :
23 iunie 2011, 02:57

sper de data asta sa iti iasa.mersi de vizita)pupici

Anonim Says :
27 octombrie 2011, 08:27

super reteta....:p

alex Says :
24 noiembrie 2011, 05:02

unde-i mamaligutza?

Primii pasi in bucatarie Says :
26 noiembrie 2011, 00:31

da alex,ai dreptate:)lipseste de asta data:)

Anonim Says :
12 iunie 2012, 02:06

Pare sa fie delicioasa , dar mai trebuie lucrata forma finala de prezentare , asezare pe farfurie

adrian secuiu Says :
26 septembrie 2012, 10:45

deliciasa a iesit,,,,pentru prima data cand fac

Anonim Says :
1 octombrie 2012, 12:04

asta e prima oara knd am facut varza..a iesit super delicioasa..multumesc frumos

¨˜¨˜”°º• NuTzU •º°”˜¨˜¨ Says :
15 ianuarie 2013, 04:07

dar eu stiam ca varza calita e cu varza murata nu proaspata

Anonim Says :
9 aprilie 2013, 03:58

e super buna am gatit si e bestieala

Anonim Says :
8 iunie 2013, 04:12

E reteta ok si merge k lumea...!

Anonim Says :
25 iunie 2013, 01:55

si eu vroiam sa gatesc azi dar nu stiam exact cum se prepara dar acum voi incerca sper sa imi reueasca

Anonim Says :
14 septembrie 2013, 03:49

ia sa vedem cum iese...?

Anonim Says :
14 septembrie 2013, 05:31

dar nu specifica in reteta cat timp tre sa fiarba....dc????

Albu Says :
2 noiembrie 2013, 07:36

Dar piper nu trebuie?

Anonim Says :
6 decembrie 2013, 07:18

acum o fac si io

Trimiteţi un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)