Zilele trecute ni s-a facut dor de o mancare mai...de iarna:P
Asa ca am apelat la varza,poate nu e tocmai potrivita pt aceasta perioada,dar fiecare cu gusturile lui.
Avem nevoie de:
1 varza potrivita
1-2 cepe
carne de porc(de care vreti si folositi de obicei)
2-3 linguri de bulion
cimbru,marar,boia dulce,foi de dafin
sare,piper
putina sare de lamaie(optional)
Pt inceput spalam varza,o tocam marunt(recunosc sincer ca am folosit razatoarea,deoarece tocatul verzei nu e punctul meu forte,apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte ingrediente.
Tocam ceapa(eu personal la varza o toc putin mai mare ca de obicei,dar acum fiecare face cum vrea)si taiem si carnea in bucatele,mai mari sau mai mici,dupa preferinte.
Buun,acum incingem cateva linguri de ulei intr-o cratita si punem ceapa la calit.Cand incepe sa prinda culoare,adaugam si o lingurita de boia,mai lasam putin apoi adaugam varza si le calim pe toate impreuna,amestecand incontinuu.Dupa ce varza s-a mai lasat adaugam si cele 2 linguri de bulion,apoi carnea si mai calim putin toate ingrdientele.
Dupa 2-3 minute punem apa,cat sa acopere varza.Acum,daca vreti puteti pune si foile de dafin,daca nu va place prea tare gustul le puteti adauga mai la sfarsit.Eu una le-am pus si am lasat sa fiarba,cca 1 ora,asta dupa ce am acoperit cu un capac.Bineinteles am mai amestecat din cand in cand.
Mai spre sfarsit cand varza si carnea au fiert,am adaugat cimbrul si mararul si am acrit-o cu putina sare de lamaie.
Am servit-o calda,cu gandul la zilele geroase de iarna cand adoram sa simtim mirosul de varza calita in casa.
Pofta buna!
Asa ca am apelat la varza,poate nu e tocmai potrivita pt aceasta perioada,dar fiecare cu gusturile lui.
Avem nevoie de:
1 varza potrivita
1-2 cepe
carne de porc(de care vreti si folositi de obicei)
2-3 linguri de bulion
cimbru,marar,boia dulce,foi de dafin
sare,piper
putina sare de lamaie(optional)
Pt inceput spalam varza,o tocam marunt(recunosc sincer ca am folosit razatoarea,deoarece tocatul verzei nu e punctul meu forte,apoi o frecam cu sare si ne ocupam de celelalte ingrediente.
Tocam ceapa(eu personal la varza o toc putin mai mare ca de obicei,dar acum fiecare face cum vrea)si taiem si carnea in bucatele,mai mari sau mai mici,dupa preferinte.
Buun,acum incingem cateva linguri de ulei intr-o cratita si punem ceapa la calit.Cand incepe sa prinda culoare,adaugam si o lingurita de boia,mai lasam putin apoi adaugam varza si le calim pe toate impreuna,amestecand incontinuu.Dupa ce varza s-a mai lasat adaugam si cele 2 linguri de bulion,apoi carnea si mai calim putin toate ingrdientele.
Dupa 2-3 minute punem apa,cat sa acopere varza.Acum,daca vreti puteti pune si foile de dafin,daca nu va place prea tare gustul le puteti adauga mai la sfarsit.Eu una le-am pus si am lasat sa fiarba,cca 1 ora,asta dupa ce am acoperit cu un capac.Bineinteles am mai amestecat din cand in cand.
Mai spre sfarsit cand varza si carnea au fiert,am adaugat cimbrul si mararul si am acrit-o cu putina sare de lamaie.
Am servit-o calda,cu gandul la zilele geroase de iarna cand adoram sa simtim mirosul de varza calita in casa.
Pofta buna!
arata ff bine , felicitari!1
Chiar acu incerc sa gatesc, sper sa-mi iasa la fel de delicioasa, precum arata in poza, mersi.
sper sa iti placa.astept impresii:)
super deliciosa!!!
ma bucur ca iti place!
La mine e 7 dimineata si salivez. Nu am toate condimentele dar improvizez eu. Sper sa iasa buna, ca-mi place la nebunie. Multam de reteta. Sa traiesti ! ! ! bine :)))))
super buna varzica, am facut si eu pt prima data si mi-a iesit super. Eu am calit ceapa si am pus peste ea carnea taiata cubulete, am acoperit vasul si l-am mai lasat cam 15 min sa se inabuse. In loc de bulion am folosit rosii la conserva care aveau si ardei iute (a dat un gust super, putin iute) si la final am lasat-o 30 min la cuptor. Nu a mai fost nevoie sa o acresc cu sare de lamaie sau bors, rosiile la canserva sunt mai acrisoare fata de bulion care este mai dulceag. Multumesc de reteta.
acum ma pun sa fac si eu ca arata super
Anonim ce buna idee mi-ai dat cu rosiile in conserva....data viitoare la fel o sa fac si eu.
Anonim astept sa imi spui cum ti-a iesit!Pofta buna!
buna, varzica mea a iesit delicioasa, sper ca ai incercat si tu cu rosii la conserva si daca nu gasesti cu ardei iute, poti sa pui putin paprika. eu am avut si musafiri care au gustat din varzica si au fost foarte incantati. spor
ma numesc cristi si tin sa multumesc doamnelor bucatarese, sau domnilor pentru reteta deliceoasa de varza calita:))
Ma bucur tare mult cristi ca iti place:)si noua ne place la nebunie:)
azi e a doua oara cand o fac,prima data a iesit prea sarata:Dsper sa iasa ok acum...esti f tare:*ms de retete
sper de data asta sa iti iasa.mersi de vizita)pupici
super reteta....:p
unde-i mamaligutza?
da alex,ai dreptate:)lipseste de asta data:)
Pare sa fie delicioasa , dar mai trebuie lucrata forma finala de prezentare , asezare pe farfurie
deliciasa a iesit,,,,pentru prima data cand fac
asta e prima oara knd am facut varza..a iesit super delicioasa..multumesc frumos
dar eu stiam ca varza calita e cu varza murata nu proaspata
e super buna am gatit si e bestieala
E reteta ok si merge k lumea...!
si eu vroiam sa gatesc azi dar nu stiam exact cum se prepara dar acum voi incerca sper sa imi reueasca
ia sa vedem cum iese...?
dar nu specifica in reteta cat timp tre sa fiarba....dc????
Dar piper nu trebuie?
acum o fac si io
foarte buna ..yummy mersi frumos :* :*
Asta nu e varza calita ci varza fiarta.Nu stiti sa faceti,nu mai publicati!Unde ai vazut sa pui apa cat sa acopere varza?????Nu se pune apa deloc ci se fierbe in zeama ei si dupa asta se da la cuptor,ca sa acada total.