Pui cu sos de rosii si usturoi

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:



In ultimul timp nu am mai reusit sa postez nici o reteta din cauza faptului ca am fost foarte ocupata.Asta nu inseamna insa ca nu am si gatit:)Sau ca nu le-am urmarit pe fete indeaproape sa vad ce bunatati au mai facut:)
Si fiind o sarbatoare de asa mare importanta spun tuturor celor care isi serbeaza ziua de nume un sincer La multi ani!
Si trec repede la ale mele ca timpul este tare scurt.


Pt aceasta reteta avem nevoie de:

carne de pui(eu am folosit pulpe pe care le-am facut la cuptor,dar puteti folosi si piept pe gratar sau aripioare,ce vreti voi)
2-3 rosii bine coapte
1 ceapa
cativa catei de usturoi(dupa gust)
1/2 ardei
o mana generosa de masline
busuioc,oregano si putin cimbru
sare si piper



Intai si intai bagam pulpele la cuptor dupa ce le-am condimentat bine.In timp ce ele se fac ne ocupam de sos.
Rosiile se decojesc de pielite,se taie cubulete si se pun in tigaie,la foc potrivit.Cand incep sa fiarba se adauga si ceapa tocata marunt,apoi ardeiul.Se lasa sa fiarba la foc mic,amestecand din cand in cand,
Spre sfarsit cand sosul incepe sa capete consistenta,se adauga usturoiul maruntit si maslinele taiate rondele.
Se condimenteaza,iar la sfarist se pune si o mana de patrunjel proaspat.




Sper sa il incercati,e un preparat foarte usor si de facut si de digerat si este ideal pt vara:)
Noua ne-a placut sper sa va placa si voua!Pofta buna!

2 Responses to "Pui cu sos de rosii si usturoi"

hapleablog Says :
20 august 2010, 23:32

Arata super bine.Cred ca o sa incerc si eu.

Primii pasi in bucatarie Says :
22 august 2010, 02:38

sper sa incerci.noua ne-a placut mult...astept si parerea ta:)

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)