Varza a la Cluj

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Nu sunt clujeanca,dar imi place mancarea lor.Acest preparat este unul foarte consistent,putin gras poate nu tocmai potrivit pt inceputul verii ci mai degraba pt iarna.Insa imi mai ramasese ceva varza murata si la insistentele sotului a trebuit sa ma compromit,si sa ii fac aceasta Varza a la Cluj,pt ca altfel riscam sa ma bata la cap incontinuu:)



Avem nevoie de:
o varza murata medie
2 cepe potrivite
1 cana orez
700 gr carne porc sau vita cu porc
2 lg de bulion
smantana(cam 400-500gr)
sare si piper
putina boia


Pt inceput tocam varza marunt si o stoarcem bine de zeama.Apoi incingem putin ulei intr-o tigaie si punem varza la calit,inabusind-o cu putina apa din cand in cand pana ce incepe sa se inmoaie bine de tot.O condimentam cu sare,piper,putina boia si cimbru.Tragem de pe foc.



Intre timp punem orezul la foc,in apa clocotita,si condimentam cu sare si piper.



Apoi ne ocupam de carne.Calim putin ceapa tocata marunt in ulei apoi adaugam carnea si o lasam la foc mic pana se face,apoi punem si bulionul si mai lasam 5-10 min.



Intr-o tava unsa cu putin ulei,punem un strat de varza,unul de orez,unul de carne si apoi unul de smantana.Apoi o luam de la capat,iar unul de varza,orez,carne si iar smantana.AStfel incat acesta sa ramana ultimul strat.Se da totul la cuptorul preincalzit pt cca 1 ora.











Am servit-o cu inca putina smantana deasupra si ardei iute,iute!



Sper sa incercati reteta daca nu ati facut-o pana acum,pt ca sigur o sa va placa.Daca nu vi se pare potrivita pt acum o puteti face mai incolo,sau daca nu aveti varza murata puteti folosi din cea proaspata:)Va iesi la fel de buna va asigur:)
Pofta buna!

10 Responses to "Varza a la Cluj"

Micul Says :
9 mai 2010 la 03:44

Intr-adevar e o reteta cam generoasa, nu pentru regim, dar e printre preferate si la noi.Mie-mi place cu varza acra, Omului cu dulce, dar are mare trecere la noi.
A ta arata foarte apetisant.
O duminica placuta in continuare.

Primii pasi in bucatarie Says :
9 mai 2010 la 04:02

Miule mersi mult de vizita...Si noi o preferam pe cea cu varza acra:)Si ai mare dreptate cand spui ca nu e pt cei/cele care tin regim:)

Olgutza Says :
9 mai 2010 la 07:40

N-am facut niciodata varza astfel, dar nu are cum sa fie decat buna.. totusi, cred ca mai mult mi-ar placea cu varza murata. Arata foarte bine :)

sarah Says :
9 mai 2010 la 15:32

mamaaaa ce mult timp a trecut de cand n-am mai gustat varza murata.si sotului meu est fan varza dar murata n-a mancat niciodata.una peste alta arata delicios!!!
pupici

Primii pasi in bucatarie Says :
9 mai 2010 la 21:16

Olgutza,iti sugerez sa o incerci macar o data!Nu o sa iti para rau..pe noi ne-a cucerit reteta asta dar din cauza mea o facem foarte rar;)
Victor trec pe la tine chiar acum!
Sarah.daca erai mai aproape iti dadeam si tie nu una ci 2 portii ca sa ii dai si sotului si as fi facut special ci vita ca sa puteti manca:)

Liana Says :
13 mai 2010 la 12:41

Mmmmm ce bunatate!! Eu sunt innebunita dupa reteta asta!!!Pozele mi-au facut o pofta .. de mor :))))

Primii pasi in bucatarie Says :
13 mai 2010 la 21:05

Liana si noua ne place tare mult...poate faci si tu ca sa nu iti mai fie pofta...eu ti-as da cu cea mai mare placere dar s-a terminat de muult:)

Gabriela Says :
15 mai 2010 la 14:27

Faina reteta si arata foarte bine,gustoasa rau mai ales cand e facuta cu varza acra,brava!pup si weekend placut!

mirela Says :
16 mai 2010 la 07:15

Foarte bine arata,te aspteapta premii la mine.Te pup!

Primii pasi in bucatarie Says :
16 mai 2010 la 07:39

Va multumesc tuturor pt vizita si aprecieri!va astept oricand pe la mine acum fug repejor la mirela sa iau premiile:)

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)