Tochitura cu carne de porc

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Gatim destul de rar cu carne de porc,dar si cand gatim vrem sa mancam ceva buun....Si ce poate fi mai bun daca nu o tochitura?Tin sa mentionez ca reteta nu imi apartine si nici nu este facuta ca la carte ci este adaptata conform gusturilor noastre.De asemenea ingredientele sunt in cantitati destul de mici,gatind doar pt 2 persoane.Copilul inca nu mananca asa ceva:)Asa ca in caz ca vreti mai mult puteti dubla,tripla cantitatile in fucntie de cate persoane aveti la masa
Ingrediente:

500 gr carne de porc(pulpa degresata am pus eu,fara os)
1-2 cepe
3-4 catei de usturoi
1 ardei(eu am avut rosu si verde,dar pe care l-am uitat in poza:)a aparut mai tarziu:P)
1 lg bulion
2 cani de apa sau supa
ulei
piper boabe,foi de dafin,sare,cimbru,boia dulce si iute(0ptional)




Pt inceput,acoperim fundul unei tigai cu putin ulei,lasam sa se incinga bine si punem bucatile de carne taiate mici(dar nu foarte) si le calim pe o parte si pe cealalata.



Scoatem apoi carnea si punem ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul.



Cand cepa s-a rumenit,adaugam boia dupa gust,apoi punem inapoi si bucatile de carne,amestecand incontinuu.Apoi,adugam si cele 2 cani de apa,punem frunzele ede dafin,piperul boabe si acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.La primul clocot adaugam si bulionul.



Se lasa la foc mic sa fiarba inabusit,acoperit cu un capac pana ce carnea este gata.Daca mai este nevoie puteti completa cu apa,de preferabil calda ca sa nu se inceteze fierberea.Spre final adaugam si usturoiul taiat felii subtiri.Personal am ales sa il pisez.Apoi punem si cimbru dupa gust.Mai lasam sa se impreieteneasca cateva minute.

Noi am servit cu piure de cartofi,sotul meu nu a fost deloc de accord cu varianta mea si anume cea cu mamaliga,ou ochi si branza:(Asa ca m-am adaptat:)
Oricum foarte bun si asa:)Aici este rezultatul final:



5 Responses to "Tochitura cu carne de porc"

sarah Says :
13 februarie 2010 la 06:35

arata super.din pacate noi nu consumam deloc carne de porc dar cred ca merge si cu miel..o zi buna

Primii pasi in bucatarie Says :
13 februarie 2010 la 11:03

Personal,noi nu mancam carne de miel...asa ca nu as putea sa iti spun cum iese...in schimb cred ca ai putea sa incerci cu carne de vita,daca consumati desigut:)o zi buna iti urez si tie

Unknown Says :
12 ianuarie 2016 la 23:09

am incercat si eu e foarte buna doar ca am pus si un pic de pasta de ardei iute a iesit excelent

Dana25 Says :
3 februarie 2017 la 02:25 Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dana25 Says :
3 februarie 2017 la 02:27

arata foarte bine! am incercat si eu si mi-a iesit foarte gustoasa acesta tochitura!

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)