Este o reteta simpla si gustoasa,si este ideala atunci cand nu aveti prea mult timp de stat in bucatarie.
Se face usor,cu ingrediente putine si daca mai sunteti si amatori de peste cum sunt eu nu are cum sa nu va placa:)
Pt peste avem nevoie de:
file de pangasius(eu am avut cca 500gr)
putina faina
sare,piper
ulei pt prajit
Pt sosul de usturoi:
2 lg de ulei in care am prajit pestele
putin unt
1 lingurita mica de faina
125 ml lapte
usturoi(eu am pus o capatana mijlocie pt ca ne place tare mult si cred ca tot ar mai fi mers putin)
1-2 lg de otet
Pt inceput condimentam pestele cu sare si piper dupa gust.Apoi il dam prin faina pe o parte si pe cealalta si il prajim in ulei incins,pana ce capata o crusta maronie.Il scoatem si il lasam pe un servetel sa isi lase surplusul de ulei.
Cand am terminat cu pestele ne ocupam de sos.Luam 2 lg de ulei din tigaia in care am prajit pestele si punem untul.Amestecam bine pana ce acesta se topeste.Apoi,tragem de pe foc,adaugam o lingurita de faina,amestecam din nou sa nu faca cocoloase,punem din nou pe foc,si turnam laptele putin cate putin,fara a ne opri insa din amestecat.Cand sosul incepe sa se lege punem si usturoiul maruntit.
Lasam pe foc(mic)amestecand incontinuu pana ce sosul capata consistenta dorita(pana ce incepe sa se mai ingroase).La sfarsit de tot adaufam otetul si condimentam cu sare si piper.
Hai ca nu e greu de loc!Acestea fiind zise am terminat si sosul.Tot ce ne ramane de facut este sa il punem peste peste.
Si sa ne apucam de mancat!Iata aici si sectiunea...
Se poate servi cu garnitura sau fara,fiind un peste destul de gras.Recomand servirea sosului putina mai rece pt ca altfel este un pic gretos,dar foarte bun.
Se face usor,cu ingrediente putine si daca mai sunteti si amatori de peste cum sunt eu nu are cum sa nu va placa:)
Pt peste avem nevoie de:
file de pangasius(eu am avut cca 500gr)
putina faina
sare,piper
ulei pt prajit
Pt sosul de usturoi:
2 lg de ulei in care am prajit pestele
putin unt
1 lingurita mica de faina
125 ml lapte
usturoi(eu am pus o capatana mijlocie pt ca ne place tare mult si cred ca tot ar mai fi mers putin)
1-2 lg de otet
Pt inceput condimentam pestele cu sare si piper dupa gust.Apoi il dam prin faina pe o parte si pe cealalta si il prajim in ulei incins,pana ce capata o crusta maronie.Il scoatem si il lasam pe un servetel sa isi lase surplusul de ulei.
Cand am terminat cu pestele ne ocupam de sos.Luam 2 lg de ulei din tigaia in care am prajit pestele si punem untul.Amestecam bine pana ce acesta se topeste.Apoi,tragem de pe foc,adaugam o lingurita de faina,amestecam din nou sa nu faca cocoloase,punem din nou pe foc,si turnam laptele putin cate putin,fara a ne opri insa din amestecat.Cand sosul incepe sa se lege punem si usturoiul maruntit.
Lasam pe foc(mic)amestecand incontinuu pana ce sosul capata consistenta dorita(pana ce incepe sa se mai ingroase).La sfarsit de tot adaufam otetul si condimentam cu sare si piper.
Hai ca nu e greu de loc!Acestea fiind zise am terminat si sosul.Tot ce ne ramane de facut este sa il punem peste peste.
Si sa ne apucam de mancat!Iata aici si sectiunea...
Se poate servi cu garnitura sau fara,fiind un peste destul de gras.Recomand servirea sosului putina mai rece pt ca altfel este un pic gretos,dar foarte bun.
Bine mai arata...
Eu nu sunt mare amatoare de peste alb, dar banuiesc ca sosul merge si la alt peste ca suna chiar interesant :)
Olgutza cred ca da,merge si la alt fel de peste sau stiu eu poate si friptura...sincer nu l-am incercat la altceva,dar cred ca o sa il incerc pt ca ne-a placut.
ARATA SUPER SOSUL ESTE BN DE STIUT
Mersi frumos anonim:)