Pernite cu mere

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:


In cele ce urmeaza va prezint un preparat atat de usor de realizat si gustos incat cred ca se preteaza pt orice ocazie.Fie ca aveti pofta de ceva dulce sau aveti musafiri care trebuie sa apara...De altfel cred ca este bun si pt perioada de post pt ca este cu aluat foietaj din comert si daca nu ma insel nu contine decat grasimi vegetale.

Avem nevoie de:
1 foaie de aluat(pt 8 bucati)

Pt umplutura:
1-2 mere in functie de cat sunt de mari
stafide
scortisoara,zahar
esentra vanilie sau rom

Pt uns:
un galbenus crud batut cu putin ulei

In primul rand pregatim compozitia:Taiem merele cubulete mici mici,le calim in putin unt si apoi adaugam scortisoara,stafidele,zaharul si esenta.Lasam pe foc,pana ce merele incep sa se inmoaie.Apoi lasam compozitia sa se raceasca.



Intre timp,pregatim aluatul foietaj,pe care il taiem in 8 cam asa:



Pe fiecare bucata de aluat punem cate 1 lingura de compozitie cu mar.Trecem jumatate aluat peste,presam putin cu degetele,apoi cu lama unui cutit bine ascutit inchidem marginile aluatului.Cum?Ei bine sper sa pot sa fiu destul de expicita daca nu pozele poate o vor arata mai bine.Venim cu lama cutitului din exterior si impingem putin spre interior astfel incat sa nu taiem ci doar sa inchidem.Apoi mai facem si 2 mici "incizii" pe partea de sus a aluatului pt a-i permite sa creasca.



Hai ca nu e chiar complicat cred ca mai mult am complicat eu situatia,sa imi fie cu iertare.Buun,punem pernitele in tava si deasupra le ungem cu un ou batut.



Si le dam la cuptorul preincalzit bine la foc potrivit(pe pachet scria la 200-220 grade dar mi s-a parut cam mult).Si aici scoase din cuptor:



Pudrate cu zahar din abundenta:



Portia mea:) si sectiune:





Au fost foarte bune,recunosc ca nu prea a fost meritul meu cat a fost al aluatului si bineinteles cel al merelor care dau un gust bun oraicarui preparat.Sper ca v-am facut pofta si o sa incercati reteta.Pofta bunaa!

5 Responses to "Pernite cu mere"

ana .araki Says :
21 februarie 2010 la 22:02

par foarte delicioase! si ce reusite sunt!!

Olgutza Says :
21 februarie 2010 la 22:31

Mmm.. ce pufosenii delicioase ;)

Primii pasi in bucatarie Says :
22 februarie 2010 la 02:13

fetelor sa stiti ca sunt foarte gustoase,cand sunteti in pana de idei sa le incercati...eu acum am ramas cu pozele ca in 15 min nu mai erau..am apucat si eu una:))

sarah Says :
24 februarie 2010 la 03:51

arata yummy.intrebarea mea este daca merge facut desertul asta cu aluat de foietaj facut in casa pentru ca nu sunt deloc multumita de aluatul de foietaj din comert aici in Pakisan.pup si la mai multe retete.
PS daca sarbatoresti dragobetele sau nu eu iti doresc sa fii mereu iubita1

MONONOKE KITCHEN Says :
25 februarie 2010 la 00:35

Meritul aluatului si al merelor
sau nu,
arata de vis
si sigur e si meritul tau
pe acolo!

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)