Dupa cateva zile,poate chiar saptamani de absenta m-am hotarat sa revin in forta.Fiind foarte ocupata in ultimul timp nu am mai avut timp nici macar sa intru pe internet dar sa mai postez retete pe blog...dar acum ca sezonul nuntilor si botezurilor s-a sfarsit(cel putin pt noi) pot sa imi reiau munca linistita.Cu toate ca am multe retete in asteptare,in cele ce urmeaza sa va propun 2 retete simple dar foarte gustoase pe care le-am gatit cu
ocazia aniversarii sotului meu,de altfel find si preferatele lui.
Pt inceput voi incepe cu Negresa.Tin sa mentionez ca reteta o am in cartea bunicii,pt ca desi am incercat mai multe retete tot asta mi se pare cea mai buna.
Iata de ce avem nevoie pt a obtine o negresa buuna si pufoasa:
4 oua mari(daca sunt mai mici puneti 5)
200 gr unt sau margarina
250 ml lapte
400 gr zahar
400 gr faina
1 praf de copt
esenta(eu am pus vanilie dar merge si romul de minune)
nuca tocata marunt(50-100 gr)
cacao(20-30 gr)
nuca de cocos pt ornat(optional)
Acum ca am stabilit ingredientele sa trecem la treaba.Pt inceput punem intr-o cratita laptele,zaharul,untul si cacao impreuna cu esenta.le punem pe toate la foc mic si le lasam acolo pana ce compozitia devine omogena,iar zaharul si untul se topesc.Din compozitia rezultata oprim 15 linguri (cu care vom glazura la sfarsit prajitura),iar restul de compozitie il lasam sa se raceasca bine de tot.
Dupa ce compozitia s-a racit,separam ouale si adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare pt a se incorpora
perfect.Apoi adugam albusurile batute bine spuma cu un praf e sare.Iar la sfarsit,adugam faina in ploaie,amstecata cu praful de copt.
Omogenizam bine compozitia ca sa nu ramana cocoloase.Ungem o tava cu ulei si o tapetaam cu faina,turnam compoizitia in tava,adaugam si nucile deasupra si dam totul
la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.
Este gata cand trece testul scobitorii,dar in medie dureaza in jur de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a facut,o scoatem din cuptor si cat este inca fierbinte turnam deasupra glazura pe care am oprito inainte,apoi
pudram cu nuca de cocos(optional).Lasam sa se raceaca si taiem in ce forme vrem...
Aici este rezultatul final,nu mai buna de servit:
Nu degeaba este preferata sotului...Este cu adevarat foarte buna,pufoasa si usor de facut:)
Sper din suflet sa va placa si voua le fel de mult cum ne place si noua si sa o incercati:)
ocazia aniversarii sotului meu,de altfel find si preferatele lui.
Pt inceput voi incepe cu Negresa.Tin sa mentionez ca reteta o am in cartea bunicii,pt ca desi am incercat mai multe retete tot asta mi se pare cea mai buna.
Iata de ce avem nevoie pt a obtine o negresa buuna si pufoasa:
4 oua mari(daca sunt mai mici puneti 5)
200 gr unt sau margarina
250 ml lapte
400 gr zahar
400 gr faina
1 praf de copt
esenta(eu am pus vanilie dar merge si romul de minune)
nuca tocata marunt(50-100 gr)
cacao(20-30 gr)
nuca de cocos pt ornat(optional)
Acum ca am stabilit ingredientele sa trecem la treaba.Pt inceput punem intr-o cratita laptele,zaharul,untul si cacao impreuna cu esenta.le punem pe toate la foc mic si le lasam acolo pana ce compozitia devine omogena,iar zaharul si untul se topesc.Din compozitia rezultata oprim 15 linguri (cu care vom glazura la sfarsit prajitura),iar restul de compozitie il lasam sa se raceasca bine de tot.
Dupa ce compozitia s-a racit,separam ouale si adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand bine dupa fiecare pt a se incorpora
perfect.Apoi adugam albusurile batute bine spuma cu un praf e sare.Iar la sfarsit,adugam faina in ploaie,amstecata cu praful de copt.
Omogenizam bine compozitia ca sa nu ramana cocoloase.Ungem o tava cu ulei si o tapetaam cu faina,turnam compoizitia in tava,adaugam si nucile deasupra si dam totul
la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.
Este gata cand trece testul scobitorii,dar in medie dureaza in jur de 25-30 de minute.
Dupa ce s-a facut,o scoatem din cuptor si cat este inca fierbinte turnam deasupra glazura pe care am oprito inainte,apoi
pudram cu nuca de cocos(optional).Lasam sa se raceaca si taiem in ce forme vrem...
Aici este rezultatul final,nu mai buna de servit:
Nu degeaba este preferata sotului...Este cu adevarat foarte buna,pufoasa si usor de facut:)
Sper din suflet sa va placa si voua le fel de mult cum ne place si noua si sa o incercati:)
vom incerca
astept impresii...
AM FACUT SI EU NEGREASE CU RETETA TA SI AU IESIT FOARTE BUNE, LA TOATA FAMILIA LE-A PLACUT!!!SUNT EXCELENTE!!! TE FELICIT PENTRU RETETA CHIAR AI AVUT DREPTATE CA VOR IESI PUFOASE!!! ASA RETETE SA MAI POSTEZI PE SAIT POATE VOI INCERCA SI ALTCEVA DE LA TINE.
draga anonim ma bucur mult ca reteta a fost pe gustul tau si al familiei.si noua ne plac tare mult negresele.sper sa incerci si alte retete si daca te pot ajuta cu ceva cu cea mai mare placere:)
O SA INCERC NEAPARAT PLUC CA SOTUL MEU E NEBUN DUPA DULCIURI.AM TOT INCERCAT SA CAUT O NEGRESA PUFOASA DAR NICI UN REZULTAT.PREA GRETOASA.O SA INCERC NEAPARAT RETETA TA.SUNA EXTRAORDINAR DE BINE.MULTUMESC
Anonim sa ma anunti cum a iesit.Personal nu am dat niciodata gres cu aceasta reteta,sper sa iti iasa si tie...este dintr-o veche carte de bucate a bunicii:)
am incercato si eu si mia iesit foarte buna felicitari
ma bucur mult anonim:)sper sa o mai faceti si alta data:)si astept in continuare pareri:)
Am incercat si io sa fak si a iesit excelent .. Mama zicea ca sunt prea mica sa fak o asemenea reteta dar cand a gustat din ea sia facut alta parere despre mine eu am doar 12 ani .... Si stiu deja sa gatesc te felicit :X
buna..tocmai am scos negresa din cuptor. Mi-a crescut foarte frumos, iar la gust o sa vad maine cum e ca e cam tarziu pentru desert:D. Multumim de reteta.
Ma bucur mult ca ti-a iesit....sper ca si gustul va fi pe masura asteptarilor:)Pupici si mai poftiti pe la noi
Eus unt ultimul Anonim: negresa a iesit minunata data trecuta, mai ales cu aroma de migdale. Ca atare, a mai fost comandata o data. e reteta cea mai buna din cate am incercat pana acum.
Hei anonim ma bucur tare mult ca v-a placut si mie imi place cu esenta de migdale....sa va fie de bine...sper sa revin in curand cu noi retete
e la cuptor prajiturica mea acum... am verificat si e crescuta, sa nu fie de deochi :D mai am de asteptat vreo 10 minute .. revin cu vesti :p
Buna adrutzza...sper ca ti-a iesit prajitura si ca ai fost incantata de rezultat:)