Cum va spuneam,incerc din cand in cand sa mai tin si post:)asa ca azi vin cu o reteta f usoara si f gustoasa pe care am gasito in revista Click Pofta buna si care personal mi-a placut tareee mult!
Supa aromata de legume
Ingrediente:
1-2 cepe
1-2 morcovi
1/4 telina
1 radacina patrunjel sau pastarnac
2 cartofi medii
50 gr lg de porumb(din conserva,aprox 3 linguri)
100 ml de suc de rosii
putin ulei
sare,piper
verdeata proaspata
Bineinteles puteti modifica cantitatile dupa preferinta.
Pregatim legumele:tocam ceapa marunt,telina si pastarnacul dam prin razatoarea mica,morcovul il taiem rondele,iar cartofii cuburi.
Apoi,incigem putin ulei in oala in care vom face ciorba si le vom cali in aceiasi ordine:ceapa,telina,pastarnacul,morcovul si cartofii.Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca cca 10 min,pana ce incep sa se inmoaie legumele,amestecand din cand in cand.Cand s-au inmuiat punem si boabele de porumb.
Adaugam 2l de apa calda si lasam sa fiarba la foc mic cca 20 de minute,pana ce legumele sunt bine fierte.Punem si sucul de rosii si mai lasam sa dea un clocot.Potrivim de sare si piper,adaugam verdeata proaspat taiata,acoperim cu capacul si lasam asa pana la servire pt a se intrepatrunde aromele.
Gata de servire:
Este o supa usoara,foarte gustoasa si aromata!Sper sa va placa!
Supa aromata de legume
Ingrediente:
1-2 cepe
1-2 morcovi
1/4 telina
1 radacina patrunjel sau pastarnac
2 cartofi medii
50 gr lg de porumb(din conserva,aprox 3 linguri)
100 ml de suc de rosii
putin ulei
sare,piper
verdeata proaspata
Bineinteles puteti modifica cantitatile dupa preferinta.
Pregatim legumele:tocam ceapa marunt,telina si pastarnacul dam prin razatoarea mica,morcovul il taiem rondele,iar cartofii cuburi.
Apoi,incigem putin ulei in oala in care vom face ciorba si le vom cali in aceiasi ordine:ceapa,telina,pastarnacul,morcovul si cartofii.Acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca cca 10 min,pana ce incep sa se inmoaie legumele,amestecand din cand in cand.Cand s-au inmuiat punem si boabele de porumb.
Adaugam 2l de apa calda si lasam sa fiarba la foc mic cca 20 de minute,pana ce legumele sunt bine fierte.Punem si sucul de rosii si mai lasam sa dea un clocot.Potrivim de sare si piper,adaugam verdeata proaspat taiata,acoperim cu capacul si lasam asa pana la servire pt a se intrepatrunde aromele.
Gata de servire:
Este o supa usoara,foarte gustoasa si aromata!Sper sa va placa!
vreau si eu,vreau si eu....pupici
Sarah,ti-as da cu cea mai mare placere doar ca nu am cum...distanta e prea mare:(
cred ca a fost foarte buna!!
Ce priceputa esti! bravo!!!
ms Tasha pt aprecieri.consider insa ca sunt abia la inceput si mai am multe de invat,dar e timp:)pt 21 de ani cred ca ma descurc bine:P