Desi majoritatea persoanelor sunt sceptice in ceea ce priveste soia eu consider ca este un preparat foarte gustos si sanatos.Daca ar fi dupa mine as gati mult mai des cu soia,dar cum sotul meu nici nu vrea sa auda de asa ceva,ma conformez si gatesc in zilele de post,pt mine:)
Avem nevoie de:
snitele de soia(cate vreti)
sare,piper
boia dulce,iute
pesmet
ulei pt prajit
Pt inceput punem o oala cu apa si sare la fiert(daca nu tineti post puteti folosi supa,ies mult mai gustoase).Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam bucatile de soia si lasam la foc mic,pana ce acestea se hidrateaza si se inmoaie.
Dupa ce s-au inmuiat bine,le scoatem sii le punem in sita la scurs.Daca este nevoie,le strangem in ambele maini sa iasa apa ramasa.
Dupa ce au fost scurse bine de tot,si nu mai au niciun pic de apa,se condimenteaza cu sare,piper,boia dulce si iute pe ambele parti.
Se dau apoi prin pesmet.
Si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Dupa ce se scot se pun pe un servetel sa se scurga de excesul de ulei(asta cred ca e un dezavantaj,pt ca absoarbe tareee mult).Apoi se servesc simple...
Sau cu garnitura....Eu am ales cartofii taranesti de data aceasta.
A fost o mancare foarte usor de facut,si pt cei ce tin post cred ca este ideala.Mie,personal mi-a placut tare mult:)
PS:Snitelele de soia se pot gati ca si snitelele de pui,pt cei care nu tin post.
Avem nevoie de:
snitele de soia(cate vreti)
sare,piper
boia dulce,iute
pesmet
ulei pt prajit
Pt inceput punem o oala cu apa si sare la fiert(daca nu tineti post puteti folosi supa,ies mult mai gustoase).Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam bucatile de soia si lasam la foc mic,pana ce acestea se hidrateaza si se inmoaie.
Dupa ce s-au inmuiat bine,le scoatem sii le punem in sita la scurs.Daca este nevoie,le strangem in ambele maini sa iasa apa ramasa.
Dupa ce au fost scurse bine de tot,si nu mai au niciun pic de apa,se condimenteaza cu sare,piper,boia dulce si iute pe ambele parti.
Se dau apoi prin pesmet.
Si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.Dupa ce se scot se pun pe un servetel sa se scurga de excesul de ulei(asta cred ca e un dezavantaj,pt ca absoarbe tareee mult).Apoi se servesc simple...
Sau cu garnitura....Eu am ales cartofii taranesti de data aceasta.
A fost o mancare foarte usor de facut,si pt cei ce tin post cred ca este ideala.Mie,personal mi-a placut tare mult:)
PS:Snitelele de soia se pot gati ca si snitelele de pui,pt cei care nu tin post.
sincer nici eu nu ma omor cu soia.snitele sau granule n-am folosit dar lapte de soia nu imi place de nici un fel.totusi arata bine,si banuiesc ca cine tine post le apreciaza.pupici
sarha cred ca e o chestiune de gust.si eu gatesc cu soia doar in post:)tine destul de bine locul carnii
Sunt gustoase!
Suna tare gustos! Eu cred ca o sa le pun la cuptor tocmai pentru a evita excesul de ulei. Simona
Buna idee, Simona!ca abosrb destul de mult ulei si devin usor gretoase, dar ideea cu cuptorul e nemaipomenita!