Ieri a fost o zi plina...Ziua Floriilor si pt ca s-a mancat peste am gatit cum era si normal cu peste.Asa ca pt cei interesati urmeaza o reteta care personal mi-a placut tare mult.
Ingrediente:
2-3 bucati peste(macrou in cazul meu)
2 lg faina
2 lg pesmet
3-4 lg unt (ulei daca tineti post)
patrunjel verde
Pt sos:
1 ceapa medie
1-2 lg bulion
1 pahar apa
masline taiate rondele(nu stiu cantitatea exacta eu am pus o mana de masline)
1-2 lg otet
foi de dafin
cimbru,patrunjel
Pestele se curata si se spala.Apoi i se umple burta cu patrunjel tocat marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie se topeste untul.Pestele se da prin faina pe ambele parti apoi se prajeste putin in unt.Cand este gata,se scoate din tigaie si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Se da cu pesmet pe ambele parti si se pune la cuptor pt 20 min.
Intre timp pregatim sosul.Ceapa se caleste in putin ulei,apoi se stinge cu bulionul si apa.Se pun foile de dafin,si se lasa la fiert cca 10-15 minute.Apoi se adauga otetul,maslinele,cimbrul si patrunejlul tocat marunt.Se adauga sare si piper dupa gust.
Se scoate pestele din cuptor si se toarna sosul peste el.Se mai da pt 10 minute la cuptor.
Si portia mea:)
Ingrediente:
2-3 bucati peste(macrou in cazul meu)
2 lg faina
2 lg pesmet
3-4 lg unt (ulei daca tineti post)
patrunjel verde
Pt sos:
1 ceapa medie
1-2 lg bulion
1 pahar apa
masline taiate rondele(nu stiu cantitatea exacta eu am pus o mana de masline)
1-2 lg otet
foi de dafin
cimbru,patrunjel
Pestele se curata si se spala.Apoi i se umple burta cu patrunjel tocat marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-o tigaie se topeste untul.Pestele se da prin faina pe ambele parti apoi se prajeste putin in unt.Cand este gata,se scoate din tigaie si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei.Se da cu pesmet pe ambele parti si se pune la cuptor pt 20 min.
Intre timp pregatim sosul.Ceapa se caleste in putin ulei,apoi se stinge cu bulionul si apa.Se pun foile de dafin,si se lasa la fiert cca 10-15 minute.Apoi se adauga otetul,maslinele,cimbrul si patrunejlul tocat marunt.Se adauga sare si piper dupa gust.
Se scoate pestele din cuptor si se toarna sosul peste el.Se mai da pt 10 minute la cuptor.
Si portia mea:)
Ce apetisant... din pacate noi nu am avut peste de Florii din motiv de sot care nu mananca, asa ca stau si salivez la cel pregatit de tine :D:P
Ce bine arata!!! Trebuie sa incerc si eu. E greu?
Cu drag,
Mihaela
Foarte buun! Si eu am papat ieri peste! Sper sa nu ajung sa-l postez in august!
Olgutza,nici sotul nu mananca deci am fost singura care s-a bucurat de el,ca bebe inca nu ii dam chiar daca nu mai e chiar bebe:)
Miha,e f usor de facut!
Gospo ms de viizta
generoasa portie alexandra.n-o imparti cu mine?pupici
Sarah,intr-adevar gneroasa portie...eu un preparat care imi place tare mult si nu il refuz niciodata:)daca vrei si tu o portie esti invitata mea!pupici
hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....
Ce bine arata pestele! Fug repede ca mi-ai facut o poftaaa!
Te pup!