Cum iese soarele afara,cum nu mai am chef de bucatareala:))Asa ca am fost in cautarea unei solutii rapide si m-am indreptat spre acest preparat.Cateva ingrediente si gata!Simplu ca buna ziua:)
Iata de ce avem nevoie:
carnati afumati,sau un pic afumati(eu am folosit oltenesti)
1-2 cepe
500-800gr cartofi
1-2 lg de bulion
apa sau supa
sare,piper
patrunjel verde,marar
Acum ca am stabilit de ce avem nevoie sa trecem la treaba!Carnatii,dupa cum puteti observa i-am taiat felii de cca 2-3 cm,ceapa am tocato marunt,iar cartofii sferturi,merg si cuburi cum vreti voi.
In cratita in care urmeaza sa pregatim mancarea,punem putin ulei si calim ceapa.Cand aceasta incepe sa prinda culoare,adaugam si carnatii.Lasam sa se prajeasca putin si apoi punem si cartofii.Mai lasam cca 10 min pe foc mic,amestecand din cand in cand.Intre timp amestecam bulionul cu apa sau supa(calda) si turnam peste cartofii,atat cat sa ii acopere,nici mai mult nici mai putin!
Totul se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet la foc mic,amestecand din cand in cand,pana ce sosul incepe sa scada.La sfarsit condimentam cu sare si piper,adaugam si verdeata si gata!
Am mancat cu muraturi si ne-a placut la nebunie!O mancare simpla,satioasa,gustoasa si usor de facut:)
PS:in zilele de post,scot carnatii din calcul si obtin un preparat la fel de bun.
Iata de ce avem nevoie:
carnati afumati,sau un pic afumati(eu am folosit oltenesti)
1-2 cepe
500-800gr cartofi
1-2 lg de bulion
apa sau supa
sare,piper
patrunjel verde,marar
Acum ca am stabilit de ce avem nevoie sa trecem la treaba!Carnatii,dupa cum puteti observa i-am taiat felii de cca 2-3 cm,ceapa am tocato marunt,iar cartofii sferturi,merg si cuburi cum vreti voi.
In cratita in care urmeaza sa pregatim mancarea,punem putin ulei si calim ceapa.Cand aceasta incepe sa prinda culoare,adaugam si carnatii.Lasam sa se prajeasca putin si apoi punem si cartofii.Mai lasam cca 10 min pe foc mic,amestecand din cand in cand.Intre timp amestecam bulionul cu apa sau supa(calda) si turnam peste cartofii,atat cat sa ii acopere,nici mai mult nici mai putin!
Totul se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet la foc mic,amestecand din cand in cand,pana ce sosul incepe sa scada.La sfarsit condimentam cu sare si piper,adaugam si verdeata si gata!
Am mancat cu muraturi si ne-a placut la nebunie!O mancare simpla,satioasa,gustoasa si usor de facut:)
PS:in zilele de post,scot carnatii din calcul si obtin un preparat la fel de bun.
alex ce harnicuta esti!bravo arata tare bine.dar daca iti pierzi cheful de bucatarit o data cu caldura nu-i bine ca inseamna ca nu mai postezi.te pupic
Sarah,mersi de aprecieri.Sincer chiar daca as vrea sa nu mai gatesc nu prea am cum...Sotul cere de mancare,asa ca vreau nu vreau trebuie sa "produc"ceva.Mai e si fetita,asa ca nu am scapare:)
A iesit din prima!Foto au fost sugestive.N-am mai ajuns sa maninc si eu.. Poate data viitoare..
A fost foarte simplu si gustoasa mia esit din prima. pofta buna!!!