Am cam lipsit cu retetele ce-i drept si asta nu pt ca nu as mai fi gatit ci pt ca timpul nu mi-a mai permis multe dintre activitatile mele zilnice.Nu o sa inttru in detalii ma voi rezuma strict la reteta de ficatei de azi.Simpla si usoara nu mai buna de mancat!
Avem nevoie de:
500 gr ficatei de pasare
1-2 cepe(puteti folosi ceapa verde,din pacate eu nu am avut la indemana)
3-4 catei de usturoi
1 ardei verde,rosu,galben de care vreti(sau din toate cate putin)
2 lg de bulion
sare si piper
200 ml apa
patrunjel proaspat
Pt inceput curatam bine ficateii apoi ii spalam si ii lasam sa se scurca.Intr-o tigaie incingem putin ulei,punem ficatetii si ii lasam la foc mic cca 20 de min pana ce se fac.Amestecam din cand in cand si ii acoperim cu un capac.
Cat se fac ficateii,tocam ceapa si ardeiul.
Cand sunta gata,cu ajutrorul unei palete scoatem ficateii si il uleiul ramas calim putin ceapa si ardeiul pana ce incep sa se inmoaie.Apoi punem din nou ficateii.
Dezlegam bulionul cu putina apa calda si turnam peste amestecul din tigaie.Lasam sa dea cateva clocote(eu las totul la foc mic) apoi adaugam usturoiul pisat marunt,condimentam cu sare si piper si la sfarsit patrunjel verde.
Am servit pe nerasuflate.ardeiul a dat un gust minunat mancarii:)
Avem nevoie de:
500 gr ficatei de pasare
1-2 cepe(puteti folosi ceapa verde,din pacate eu nu am avut la indemana)
3-4 catei de usturoi
1 ardei verde,rosu,galben de care vreti(sau din toate cate putin)
2 lg de bulion
sare si piper
200 ml apa
patrunjel proaspat
Pt inceput curatam bine ficateii apoi ii spalam si ii lasam sa se scurca.Intr-o tigaie incingem putin ulei,punem ficatetii si ii lasam la foc mic cca 20 de min pana ce se fac.Amestecam din cand in cand si ii acoperim cu un capac.
Cat se fac ficateii,tocam ceapa si ardeiul.
Cand sunta gata,cu ajutrorul unei palete scoatem ficateii si il uleiul ramas calim putin ceapa si ardeiul pana ce incep sa se inmoaie.Apoi punem din nou ficateii.
Dezlegam bulionul cu putina apa calda si turnam peste amestecul din tigaie.Lasam sa dea cateva clocote(eu las totul la foc mic) apoi adaugam usturoiul pisat marunt,condimentam cu sare si piper si la sfarsit patrunjel verde.
Am servit pe nerasuflate.ardeiul a dat un gust minunat mancarii:)
Imi place cum arata,sunt preferatii mei.
ficateii arata minunat si cred ca au fost deliciosi.pupici
Un plat qui semble bien bon.
A bientôt.
Ai facut o mancarica tare buna brava!arata foarte bine!pup si seara buna!
Mersi Nadji si Gabi pt vizita!
Si eu mai fac asa ficateii, sau chiar numai cu ceapa. Sunt foarte buni. Te pup!
waw ce bun trebuie sa fie!
te asteapta o leapsa ( sper placuta) pe blogul meu! pupici!