Cum la noi nu prea lipseste ciorba din casa,de data asta va propun o ciorbica foarte buna,care noua ne place tare mult.Cantitatile sunt pt o oala de 3l,asa ca in functie de preferintele voastre puteti modifica sau chiar varia ingredientele.
Avem nevoie:
3l de apa
300-400 gr carne de porc(eu am folosit pulpa de porc degresata si dezosata pe care am taiato bucatele)
1-2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei
2 cartofi medii
2 lg de orez
cca 350 gr smantana
2-3 galbenusuri
sare,biper
bors
verdeata(patrunjel,leustean,daca aveti tarhon si mai bine)
Carnea se spala,se taie bucatele mici si se pune la fiert in apa recee.Se spumeaza cand e nevoie.
Intre timp,tocam ceapa si o calim in putin ulei,impreuna cu morcovul si pastarnacul dat pe razatoare,iar la sfarsit punem si ardeiul,tocat marunt.
Dupa ce carnea a fiert adaugam zarzavatul calit.Si lasam sa fiarba bine impreuna.
Adaugam si cartofii.
Cand acestia sunt aproape fierti se pune si orezul.Se lasa sa fiarba bine de tot.
Amestecam smantana cu galbenusurile si verdeata si inainte de a le turna in oala cu ciorba aducem la aceiasi temperatura luand cu polonicul zeama fierbinte.
Cand totul este fiert punem smantana,condimentam cu sare si putin piper alb si acrim dupa gust(personal folosesc bors la plic,daca folositi din cel natural,il fierbeti separat si apoi il puneti in ciorba)
Pt cei care au mancat deja aceasta ciorba stiu ca este foarte buna,iar cei care nu ii sfatuiesc sincer sa o incerce:)
Pofta buna!
Avem nevoie:
3l de apa
300-400 gr carne de porc(eu am folosit pulpa de porc degresata si dezosata pe care am taiato bucatele)
1-2 cepe
2 morcovi
1 pastarnac
1 ardei
2 cartofi medii
2 lg de orez
cca 350 gr smantana
2-3 galbenusuri
sare,biper
bors
verdeata(patrunjel,leustean,daca aveti tarhon si mai bine)
Carnea se spala,se taie bucatele mici si se pune la fiert in apa recee.Se spumeaza cand e nevoie.
Intre timp,tocam ceapa si o calim in putin ulei,impreuna cu morcovul si pastarnacul dat pe razatoare,iar la sfarsit punem si ardeiul,tocat marunt.
Dupa ce carnea a fiert adaugam zarzavatul calit.Si lasam sa fiarba bine impreuna.
Adaugam si cartofii.
Cand acestia sunt aproape fierti se pune si orezul.Se lasa sa fiarba bine de tot.
Amestecam smantana cu galbenusurile si verdeata si inainte de a le turna in oala cu ciorba aducem la aceiasi temperatura luand cu polonicul zeama fierbinte.
Cand totul este fiert punem smantana,condimentam cu sare si putin piper alb si acrim dupa gust(personal folosesc bors la plic,daca folositi din cel natural,il fierbeti separat si apoi il puneti in ciorba)
Pt cei care au mancat deja aceasta ciorba stiu ca este foarte buna,iar cei care nu ii sfatuiesc sincer sa o incerce:)
Pofta buna!
Sa stii ca arata super. Eu nu prea fac ciorbe de porc, numai pui si vita, dar sigur o sa incerc, si te anunt. Te pup!
Naina ti-o recomand din suflet.Nici eu nu sunt adepta celor de porc(am copil mic) dar din cand in cand mai merge cate una.Macar o data de 2 ori pe an:)
Sper sa o incerci si sa iti placa
Nici la noi, in casa nu lipseste ciorba,pentru ca sotul meu e un ciorbar inrait,fara ciorba nu trece ziua bine,eu si fiul meu nu avem treaba cu ciorbele,dar sa revenim la oile noastre,arata super bine si trebuie sa fie tare gustoasa,inca nu am facut ciorbirta asa cum ai facut tu dar sigur o voi incerca!o seara buna!
Gabi daca o incerci sper sa va placa!mersi de vizita
Ciorba e la mare cautare la noi, iar a ta arata asa de bine.
Premii la mine pe blogg pentru tine.
Draga mea ai la mine pe blog premii care asteapta sa fie culese,daca i-ti face placere ,te astept sa le ridici!pup si noapte buna!
dupa cum stii eu nu gatesc carne de porc dar admit ca arata foarte bine ciorbita ta.cred ca merge si cu carne de vita.oricum ar fi sunt sigura ca aceasta ciorbita este delicioasa.
te pup cu drag
Sarah scumpa stiu ca voi nu mancati carne de porc,am si o reteta cu carne de vita.si sa stii ca intra-adevar e o ciorbita de licioasa.te pup si eu:)
Foarte buna ciorba!!:D
Arata foarte bine si cred ca este delicioasa! :)
totutusi...cum faci legatura de orez?
"2 lg de orez"
Azi o voi incerca, multumesc pentru reteta - sunt convins ca va fi execelenta!
Am facut azi ciorba. Foarte delicioasa. Multumesc pentru reteta.