Daca de pe masa de Paste a lipsit friptura de miel,asta nu inseamna ca nu am avut deloc:)Am inlocuito cu friptura de porc si pui:)ca sa fim siguri ca ne ajunge.Azi va spun cum am facuto pe cea de porc.
Avem nevoie de:
pulpa de porc degresata si dezosata(cca 1 kg am avut eu,poate un pic mai mult nu stiu)
3-4 lg de mustar
sare,piper,cimbru,marar,boia dulce si iute
vin alb(cam o cana)
apa sau supa
putin ulei
In primul rand luam bucata de carne si o taiem,dar nu de tot.Cam asa:
In tava in care se va face friptura se pune putin ulei,se aseaza carnea si se unge cu pasta de mustar.Mustar amestecat cu sare,piper,boia dulce si iute dupa gust,si verdeata.
Se da la cuptor sa se rumeneasca putin,apoi se adauga cana cu vin si putina apa sau supa.
Se tine la cuptor pana ce fragezeste.In tot acest timp din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava pt a ramane frageda.
Proaspat scoasa din cuptor:
Portie pt pofticiosi:
A fost foarte frageda si gustoasa...mustarul a lasat uin gust nemaipomenit,vinul de asemenea:)
Avem nevoie de:
pulpa de porc degresata si dezosata(cca 1 kg am avut eu,poate un pic mai mult nu stiu)
3-4 lg de mustar
sare,piper,cimbru,marar,boia dulce si iute
vin alb(cam o cana)
apa sau supa
putin ulei
In primul rand luam bucata de carne si o taiem,dar nu de tot.Cam asa:
In tava in care se va face friptura se pune putin ulei,se aseaza carnea si se unge cu pasta de mustar.Mustar amestecat cu sare,piper,boia dulce si iute dupa gust,si verdeata.
Se da la cuptor sa se rumeneasca putin,apoi se adauga cana cu vin si putina apa sau supa.
Se tine la cuptor pana ce fragezeste.In tot acest timp din cand in cand se mai stropeste friptura cu sosul din tava pt a ramane frageda.
Proaspat scoasa din cuptor:
Portie pt pofticiosi:
A fost foarte frageda si gustoasa...mustarul a lasat uin gust nemaipomenit,vinul de asemenea:)
Super fripturica!
am vazut pe mai multe blog-uri folosit mustarul la fripturi desi n-am incercat niciodata.totusi banuiesc ca la altel de carne decat cea de porc nu merge,nu?
stii ,noi porc nu mancam deloc.
una peste alta arata demential fripturica ta.
pup
sarah eu obinuiesc sa il folosesc si la pui...mai imi place chiar sa il amestec cu o lingura de pesmet sau faina si se obtine o crusta crocanta.la alta carne nu am incercat doar la porc si pui.
Sincer nu am folosit nici eu mustarul in acest mod,trebuie sa fie bun!pupici!
Foarte faina ideea si buna carnea.
Premii la mine pe blog pentru tine.
O zi frumoasa.