Gogosi inelus

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Zilele trecute,cand am pregatit aceste gogosi ravneam la ele...De obicei fug de ele,cu toate ca imi plac tare mult.Dar m-am hotarat sa le fac,chiar daca era un soare afara care ma trimitea direct la plimbare:)Si sincer nu mi-a parut rau,au fost cele mai bune gogosi pe care le-am facut.
Scuzati pozele de final,nu sunt prea reusite pt ca gogosile dispareau vazand cu ochii:)Si m-a lasat si camera la greu ai a trebuit sa le fac cu telefonul:(



Avem nevoie:
2 galbenusuri de ou
2 lg zahar
150 ml lapte
125 apa
2lg unt sau margarina la temperatura camere(chiar topit)
drojdie(uscata am folosit eu)
coaja de lamaie
zahar vanilat
faina cat cere compozitia(aprox 500-600gr)
ulei pt prajit



Ne ocupam ce aluat.Punem faina intr-un castron,facem o gaura la mijloc in care punem zaharul si zaharul vanilat.Untul/margarina il amestecam cu galbenusurile de ou si il turnam peste faina.Obtinem un aluat sfaramaicios,peste care punem drojdia.Laptele si apa se amesteca,si se toarna caldute peste aluat.Framanatam un aluat elastic,adaugand faina daca mai este nevoie,pana ce acesta nu se mai lipeste de maini.La sfarsit coaja de lamaie.



Aluatul obtinut il dam pt cca 30-40 de minute,la dospit,intr-un loc cald.





Apoi,il intindem pe o masa bine infainata in foaie de cca 1,5cm.Cu ajutorul unui pahar mai mare formam gogosile,iar cu unul mai mic gaura.Le mai lasam pe masa de lucru cca 30 de minute sa se odihneasca.(Scuzati pozele dar era un soare ca abia puteai sa mai vezi,iar geamul de la bucataria mea nu e tocmai mic;)))





Dupa ce au trecut si cele 30 de minute,le prajim in baie de ulei,pe ambele parti,la foc moderat pt ca se rumenesc f repede si nu vrem sa ramana crude in interior.





Dupa ce le scoatem,le punem pe un servet pt a-si lasa surplusul de ulei.Noi le-am serevit simple,doar cu zahar pudra,pt ca nu am mai avut timp de altceva.





Fragede si pufoase:)

Oricum,ne-au placut tare muult si ma grabesc sa inchei ca mi-am facut o pofta nebuna si ma vezi ca iar ma apuc de ele:))o iau asa de dimineata cu noaptea in cap.
Sper ca v-am facut sa le incercati!Pofta buna!

14 Responses to "Gogosi inelus"

Micul Says :
20 martie 2010 la 23:16

Ce apetisante si faine.Mi-ai facut pofta.
O duminica frumoasa sa ai.

Naina Says :
21 martie 2010 la 00:30

Foarte bine arata gogosile, yammyyyyy....:-))

sarah Says :
21 martie 2010 la 02:30

ti-au iesit niste gogosi foarte reusite.eu fac foarte des...ma gandesc sa scriu pe usa gogoserie,mai fac un ban in plus :)))
pupici

Primii pasi in bucatarie Says :
21 martie 2010 la 03:43

Micule,trebuie neaparat sa le incerci....De data asta,cu riscul de a ma lauda singura,au iesit nemaipomenite:)
Sarah,si eu as face mai desc dar nu imi place sa le prajesc si sa le bibilesc.Imi place doar sa le mananc
Daca scrii pe usa gogoserie vin si eu sa mananc la tine una macar:)

Micul Says :
22 martie 2010 la 06:32

Doua premii te asteapta la mine.
Am sa incerc reteta asta, cu siguranta.

MONONOKE KITCHEN Says :
22 martie 2010 la 23:03

Mi-e o pofta de gogosi... si astea arata perfect!

Primii pasi in bucatarie Says :
23 martie 2010 la 00:41

mononoke te sfatuiesc sa le incerci.eu azi sau maine ma pregatesc din nou sa le fac,ca mi-a tot ramas gandul la ele.S-au manacat atat de repede ca nu am apucat sa ma bucur prea mult...asa ca o sa fac portie dubla cred;))

Agenda di Nico Says :
23 martie 2010 la 14:39

Dar cine rezista la asa gogosi!
Pai daca sunt asa bune ..le fac si eu sigur. Imi salvez reteta..mersi!
un blog gustos...brava!
multe salutari!

Primii pasi in bucatarie Says :
23 martie 2010 la 21:41

nico,sa stii ca sunt fff bune,chiar ieri le-am repetat si le-am si terminat.
ms de vizita,te mai astept:)

Flori Says :
24 martie 2010 la 03:07

Ce pofta mi-ai facut de gogosi, eu nu am mai incercat de mult sa fac! Iti fur reteta!
P.S mie imi place mult ca ai bucataria asa luminoasa

Primii pasi in bucatarie Says :
24 martie 2010 la 03:24

flori,ma bucur ca ti-am facut pofta!Sper sa le incerci!
Si mie imi place ca am bucataria luminoasa dar nu mereu,uneori e un dezavantaj:)mersi de vizita

Anonim Says :
3 iulie 2012 la 13:54

super bune, cu mici modificari,adica ouale intregi si zahar dupa ochi,am pus si esenta de vanilie,pa langa zaharul vanilat.Copiii mei s-au distrat facand diverse forme din aluat si mai ales cu zahar pudra deasupra, parca nu se mai saturau!!! Sigur le voi mai face! Mersi mult de reteta! Merita incercata! Toate cele bune! :)

Anonim Says :
23 februarie 2013 la 01:10

le-am facut si eu..sunt foarte bune!:)

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)