Fasole batuta

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Pt ca este post,m-am gandit ca e o mancare care prinde bine.Desi nu reusesc sub nici o forma sa tin tot postul,mai incerc macar intr-o miercuri sau vineri:)



Avem nevoie de:
fasole boabe
3-4 catei de usturoi
2-3 cepe
ulei
1-2 lg de bulion
boia dulce si iute
sare,piper


Punem fasolea cu o seara inainte la inmuiat sau cu cel putin cateva ore.Apoi o punem la fiert in apa rece.La primul clocot adaugam o lingurita de bicarbonat.Lasam sa fiarba.Cand este pe jumatate fiarta,schimbam apa cu alta apa curata si calda.Si lasam pe foc pana ce fasolea a fiert de tot.

Cand este gata pasam boabele de fasole.Personal folosesc blenderul,dar merge si cu altceva(mixer,tel).Apoi condimentam dupa gust cu sare,piper si boia(dulce si iute).Adaugam si putina apa(din cea in care a fiert fasolea) pana ce obtinem o pasta de consistenata cremoasa.Apoi punem si usturoiul.



Dam deoparte si pregatim sosul.Taiem ceapa marunt,incingem o tigaie in care punem putin ulei(cat sa acopere fundul) si calim ceapa.Dupa ce aceasta s-a inmuiat adaugam si una-doua linguri de bulion.Turnam sosul peste fasole si servim:



Pofta buna!

1 Response to "Fasole batuta"

sarah Says :
10 martie 2010 la 05:09

n-am mai mancat de mult dar cu muraturi merge bine.niste premii dragute te asteapta sa le ridici.pupici

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)