Chiftele

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Cred ca e un preparat care nu are nevoie de nicio prezentare si de nicio introducere.Asa ca va las sa parcurgeti linistiti aceasta reteta.

Ingrediente:

carne tocata(porc,porc+vita sau pui)
2 oua
1-2 cepe
2 felii de paine uscate(de preferat)
3-4 catei de usturoi
patrunjel proaspat
marar(optional)
ulei pt prajit
faina
sare,piper



Ceapa si patrunjelul se toaca marunt,iar usturoiul se piseaza.Miezul de la feliile de paine se inmoaie in apa sau lapte si se storc bine.Apoi se amesteca toate ingredientele.Se condimenteaza cu sare si piper.



Cu mana putin umeda formam bilute din compozitia de carne,pe care le trecem prin faina(sau pesmet)si le prajim in ulei incins pe ambele parti.





Merg f bine ca aperitiv dar si ca fel principal(cum a fost cazul la noi).Le-am servit cu piure de cartofi:)

3 Responses to "Chiftele"

Olgutza Says :
15 martie 2010 la 05:41

Ce pofta mi-ai facut... arata atat de imbietor :)

sarah Says :
15 martie 2010 la 07:55

foarte faina ideea.eu inca n-am facut nimic pentru cina.bantui blogosfera in cautare de idei.pup

Primii pasi in bucatarie Says :
15 martie 2010 la 22:08

sarah,sper ca ti-am dat o idee.Olgutza ms de apreciere.Se putea si mai bine cu pozele dar cand sotu e infometat nu mai am timp de nimic:)trebuie sa fac totul in graba...

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)