Prajitura cu iaurt

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Prajitura asta cu iaurt este cu siguranta bucuria oricarei bucatarese,mai pricepute sau mai putin...Iese de fiecare data,cel putin eu nu am dat niciodata gres cu ea,de-aia o si fac de fiecare data cand am ocazia.Simpla,cu crema sau glazura,mereu la fel de buna.De asemenea se poate folosi si ca blat pt torturi.

Iata aici reteta si ingredientele de care aveti nevoie

iaurt simplu(eu am folosit cam 250 de gr )
3 oua
1 plic zahar vanilat sau esenta vanilie(sau orice alte arome vreti)
un praf de sare,coaja de lamaie sau portocala
1 plic praf de copt
zahar
faina
ulei
zahar pudra(optional)



Golim recipientul in care este iaurtul si il luam drept masura pt urmatoarele ingrediente:1 masura ulei,2 zahar si 3 faina.
Buun.pt inceput mixam bine bine de tot galbenusurile cu zaharul.Apoi adaugam iaurtul,iar mixam bine si incepem sa turnam treptat uleil,fara sa ne oprim din amestecat.Apoi,adaugam faina+praful de copt,dar treptat amestecand bine ca sa nu faca cocoloase...Dupa ce am facut si acest pas,adaugam si albusurile batute spuma tare,amestecand de jos in sus pt a nu se lasa compozitia.



Turnam toata compoizitia in tava unsa si tapetat cu faina.




Dam la cuptorul incalzit in prealabil,la foc potrivit pt 30-40 minute,pana ce incepe sa se rumeneasca la suprafata.Cam asa:



Dupa ce s-a racit,taiem dupa preferinta si ornam cu ce ne trece prin cap.Noi de aceasta data am servito simpla,merge de minune dimineata la cafea sau la o cana cu ceai,lapte.



Este foarte pufoasa si moale dupa cum se poate vedea,si foarte usor de facut.Sper ca v-am facut sa o incercati si sa o serviti cu placere.Pofta buna

2 Responses to "Prajitura cu iaurt"

ionela Says :
29 mai 2010 la 03:11

reteta mea de briose cu iaurt ( putin modificata) preluata din emisiunea : "sa gatim frantuzeste"

ionela Says :
29 mai 2010 la 03:11

le poti vedea pe blogul meu pt o mica comparatie!

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)