Fasole scazuta

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Va vorbeam zilele trecute de mancaruri un pic mai grele pt stomac,dar care noua personal ne plac foarte mult,mai ales ca a fost iarna si am stat mult in casa le-am tot repetat:)
Din aceasta categorie face parte si fasolea scazut pe care de aceasta data am ales sa o fac cu carnati.

Iata de ce avem nevoie:

fasole
carnati cabanosi(puteti face cu orice doriti)
2 cepe
2 lg de faina
2 lg bulion
foi de dafin
marar



In primul rand fasolea se pune la inmuiat si se lasa peste noapte.Apoi o punem la fiert in apa rece.Cand da primul clocot se adauga o lingurita de bicarbonat.Se mai lasa sa fiarba,apoi se schimba apa,dar numai cu apa calda.Cand fasolea este fiarta se scurge de apa si se lasa doar cat sa o acopere cu un deget.Taiem carnatii dupa preferinta si ii punem in oala in care fierbe fasolea si ii lasam sa dea un clocot.

Intre timp pregatim prajeala(la fel ca la ciorba de fasole).Calim ceapa in ulei,adaugam faina si la sfarsit bulionul.Apoi punem peste fasole si amestecam bine.Condimentam cu sare si piper,punem si foaia de dafin si le lasam la imprietenit,amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Cand este gata de tot se pune si mararul.Dupa preferinta puteti adauga si cimbru.

O portie si pt doritori:



PS:avand in vedere ca procedeul este cam acelasi ca si la ciorba de fasole am considerat ca nu mai este nevoie sa pun alte poze.Sper ca am fost destul de explicita oricum in vorbe.

0 Responses to "Fasole scazuta"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)