Cuib de viespe

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Inca da la inceput mentionez ca reteta nu imi apartine,ci am imprumutato de pe blogul Amaliei care este foarte apetisant si care nu te lasa sa il parasesti fara ca macar sa incerci cel putin o reteta.Pt asta si multe altele,ii multumesc Amaliei,face foarte multe bunatati,sper ca intr-o zi sa ajung sa fac macar jumatate din cate face ea.
In mare reteta este aceiasi,cu mici modificari pe ici pe colo,asta ca sa mai personalizam putin reteta dupa gusturi si preferinte si pt a ne mai pune imaginatia la incercare:)

Pt aluat avem nevoie de:
500 gr faina
1 plic drojdie uscata(cel putin asa am folosit eu,din obisnuinta)
1 praf de sare
50 gr unt
50 gr smantana
70 gr lg(eu am pus cam 2 lg si jumatate)
2 oua



Pt umplutura:
150 gr unt/margarina
150 gr zahar pudra
nuca tocata marunt
scortisoara





Pt sirop:
150 ml lapte
coaja de lamaie
zahar

Pt uns:
un ou batut cu 2-3 lg de lapte...


Am facut un aluat potrivit de moale in felul urmator:am amestecat 250 gr faina cu drojdia uscata,am facut gaura in mijloc si am adaugat pe rand ouale batute bine ca pt omleta impreuna cu zaharul,apoi untul la temp camerei si smantanta.Am incorporat aceste ingrediente si apoi am inceput sa adaug laptele caldut alternan cu faina pana ce aluatul incepe sa se desprinda de peretii vasului.
L-am crestat putin pt a-i da voie sa creasca si l-am lasat la dospit pana ce si-a dublat volumul,approximativ 30-40 de minute.
Intre timp,am frecat untul/margarina cu zaharul pudra pana ce am obtinut un amestec ce are consistenta unei creme.



Dupa ce aluatul s-a dospit,l-am intins intr-o foaie dreptunghiulara,peste care am adaugat crema de unt cu zahar,am presarat nuca maruntita si putina scortisoara.Apoi,am rulat totul si cu un cutit am taiat bucati de 1-2 cm,pe care le-am asezat in tava unsa si tapetata cu ulei+faina.




Apoi le-am uns cu oul amestecat cu laptele si le-am dat la cuptor,la foc mic pana ce au inceput sa se rumeneasca.Cuptorul preincalzit,desigur.



Dupa ce le-am scos,cat inca erau fierbinti am turnat siropul obtinut din lapte ,zahar s coaja de lamaie(pe care le-am dat intr0un clocot) si cu asta am zis tot!
Am asteptat sa se raceasca si apoi am tabarat pe ele!Vreau sa ii multumesc inca o data Amaliei pt ca mi-a reamintit de dulciurile copilariei mele!
Stiu ca poate parea putin complicata reteta,dar nu este deloc,poate am vb eu prea mult:))
Iata aici si rezultatul final....Nu arata nici pe departe la fel de bine ca originalul dar consider ca repetitia este mama invataturii asa ca...



A doua zi dimineata le-am servit langa o cana de lapte si au fost foarte bune,poate chiar mai bune!;)

1 Response to "Cuib de viespe"

Amalia Says :
4 februarie 2010 la 22:35

Hey, foarte frumosi ti-au iesit sa-i papi cu placere :).

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)