Crema de zahar ars

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Initial s-a dorit a fi un tort crema de zahar ars,apoi crema de zahar ars cu mere apoi cu banane,pana cand am ajuns la concluzia ca e cel mai bine sa fac o crema simpla de zahar ars.Simpla dar tare buna!Este unul din deserturile mele preferate pe care il mananc inca de pe vremea gradinitei;))
Si imi place si mai mult pt ca este foarte usor de facut si atat de fin,gustos,cremos,intr-un cuvant Deliocios:)

Ingrediente:
250 gr zahar pt caramelizat
150 gr zahar pt crema
6 oua
750 ml lapte
2 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie
1 lg de faina(optional,uneori fac si cu si fara in fctie de cuma m chef si de fiecare iese la fel de buna)



Pt inceput,punem cele 250 gr de zahar la caramelizat,in cratita in care urmeaza sa punem ulterior crema.Eu am folosit o cratita cu diametrul de cca 23 de cm.Cum spuneam,pe foc mic punem zaharul la caramelizat amestecand din cand in cand in el,ca sa nu se lipeasca.Dupa ce acesta s-a topit complet incepem sa rotim oala astfel incat sa imbracam peretii intr-un strat de zahar caramelizat.



Lasam putin zaharul sa se tempereze.Intre timp,amestecam ouale intregi impreuna ce cele 150gr zahar si zaharul vanilat,plus coaja de lamaie.Batem bine ca pt omleta(cu telul nu e necesar mixerul),si treptat adaugam laptele caldut(nu fierbinte).Daca alegeti sa puneti si faina o amestecati o data cu ouale.Turnam apoi compozitia peste zaharul caramelizat anterior si dam totul la cuptor pt cca 30-35 de min la foc potrivit spre mic.



Va veti da seama ca este gata cand incepe sa para ca se desprinde pe margini,cam asa:



Sau daca nu,faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce ne-am asigurat ca este gata,o scoatem din cuptor,o lasam sa se raceasca putin cca 30-60 min,in functie de temperatura care este in camera.Apoi punem un platou deasupra cratitei si rasturnam,insa fara a indeparta oala.Lasam asa pt cel putin 3 ore.



Aici iata si rezultatul,dupa cateva ore de nerabdare...







Si sectiunea pt voi....



Nu mai comentez nimic pt ca este f buna dupa cum probabil stiti si voi!


Sfat:in caz ca dupa ce rasturnati oala cu crema,ramane zahar pe fundul oalei puteti sa scapati de el foarte usor adaugand apa peste si punand la fiert pana ce se topeste.
De asemenea puteti modifica cantitatile in functie de cate persoane aveti la masa sau cat de inalta vreti sa fie crema,etc.

0 Responses to "Crema de zahar ars"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)