Cornuri cu ciocolata

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Pt ca zilele astea frigul ne-a cam tinut in casa si nu ne-a lasat sa iesim prea mult pe afara,mai ales din cauza ploii am profitat de faptul ca am fost "arestati la domiciliu" si ne-am pus pe gatit.Asa ca rezultatul muncii mele au fost aceste cornuri atat de pufoase si gustoase cat si f usor de facut.

Avem nevoie de:
500 gr faina
1 plic drojdie uscata
30 gr unt
2 lg de zahar
250 ml lapte

Pt uns
1 ou si putin ulei


Am amestecat drojdia cu zaharul si cateva linguri de lapte caldut si le-am lasat la cald cca 15 min.Intre timp am pus o parte din faina intr-un castron am facut o
gaura la mijoc,am pus maiaua,untul la temperatura camerei si o parte din lapte.



Apoi am alternat faina ramasa si laptele pana ce am obtinut un aluat pe care l-am crestat putin,si l-am pus la dospit intr-un loc cald pt cel putin o ora.



Dupa ce si-a dublat volumul,am luat alutaul l-am impartit in 2,am intins o foaie pe care am taiato in 8 parti.Pe fiecare bucata am pus cate 1 lg de finetti.Fiecare pote pune ce vrea.Apoi se ruleaza dinspre baza spre varf.La fel se procedeaza si cu cealalta parte de aluat.



Cornurile astfel obtinute,le-am uns cu un ou batut cu putin ulei si le-am dat la cuptorul preincalzit,la foc mic.Eu am ales sa pun hartie de copt ca sa nu se prinda dar cred ca merge si in tava unsa si tapetata cu ulei si faina.
Aici prima tura:



Si sectiune:






S-au mancat repede si ni s-au parut prea putine,data viitoare voi face cantitate dubla.Poate asa ne saturam!:)

0 Responses to "Cornuri cu ciocolata"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)