Ciorba de pui a la grec

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
La masa noastra nu lipseste niciodata o ciorba sau o supa pt ca ne plac foarte mult si sunt hranitoare:)cel putin noua asa ne place sa credem:)
Asa ca azi m-am gandit sa va propoun o ciorba de pui a la grec,in varianta mea nu in varianta oficiala.

Iata de ce avem nevoie:

3 pulpe de pui(eu am folosit dintr-o gaina de casa,slava domnului am avut,si a iesit mult mai gustoasa decat de obicei)
Oricum cred ca puteti folosi orice parte a puiului,in special pieptul.
pastarnac,telina,ceapa,morcov,cartof(in mod normal nu cred ca se pune eu insa aleg sa pun)
2 lg de orez
patrunjel proaspat



Ca sa dregem ciorba avem nevoie de 250 gr smantana si 2 glabenusuri de ou,iar pt acriit ce alegeti:zeama de lamaie,sare de lamaie...

Pt inceput punem carnea la fiert cu sare si delicat.In mod normal fierbe repede,eu daca am avut gaina de casa am asteptat ceva mai mult.Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si apoi am adaugat ceapa taiata pe jumatate.Lasam sa fiarba bine.



Intre timp ne ocupam de celelalte legume.Eu am dat pe razatoare morcovul,telina si pastarnacul,iar cartofii i-am taiat cuburi.



Cand carnea era aproape fiarta,am scos ceapa,si am pus legumele razuite.



Apoi am scos carnea si am taiato bucatele mici mici si am puso inapoi in oala,lasand-o in compania legumelor:)Apoi,am adugat orezul si cartofii.



Spre sfarsit,cand atat legumele cat si carnea sunt bine fierte,batem bine cele 2 galbenusuri impreuna cu smantana,tempeream cu supa din oala(luam cu polonicul supa si turnam peste smantana pana ce obtinem aceeasi temperatura).Tragem oala de pe foc,punem smantana,mai lasam sa dea un clocot impreuna,acrim,adaugam si patrunjelul si gata ciorba!



Si aici deja in farfurie,gata de mancat!

0 Responses to "Ciorba de pui a la grec"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)