Ciorba de fasole

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
De fiecare data cand intreb in casa Ce ciorba sa mai fac,primesc acelasi raspuns:Ciorba de fasole.La noi se mananca imediat,oricat de multa as face si asta pt ca ne place foarte mult si se numara printre preferate.Cu carne sau fara,nu conteaza ne place tare mult cu o lingura de otet si ceapa;))
Avem nevoie de:

aprox 300 gr fasole
1-2 morcovi
1-2 pastarnac
2 cepe medii
1 lg de faina
1-2 lg de bulion sau 300-400ml suc de rosii
si carne in cazul in care vreti(si aici ma refer la costita afumata,scarita,carnati,kaiser sau ce preferati)
sare,piper,cimbru si patrunjel(de regula folosesc proaspat patrunjelul insa de data asta nu am avut asa ca am folosit uscat,clar gustul nu se compara)



De ficare data cand stiu ca o sa gatesc fasole,o pun la inmuiat de cu seara in apa rece.In cazul in care ati uitat sau nu mai aveti mult timp la dispozitie puteti sa o lasati si 2-3 ore,astfel va fierbe mai repede.Acestea fiind spuse,sa trecem mai departe...Scurgem fasolea de apa in care a stat,o spalam si o punem in alta apa curata sa fiarba,fara sa mai adaugam si altceva.Cand a inceput sa fiarba bine(dupa ce a dat cateva clocote)adaugam si jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu.Mai lasam sa fiarba si apoi schimbam apa,dar atentie,nu puneti apa rece deoarece se inceteaza fierberea.

Intre timp pregatim legumele.Personal la aceasta ciorba eu tai pastarnacul in sferturi si morcovul rondele,acum fiecare face cum vrea.Apoi,cand fasolea da in clocot adaugam si morcovul si patarnacul.



Lasam sa fiarba bine si intre timp pregatim rantasul.Turnam ulei intr-o tigaie cat sa acopere bine fundul si lasam sa se incinga bine.CAnd uleiul este incins adugam ceapa tocata marunt si o lasam pana ce devine aurie.Apoi tragem tigaia de pe foc,adaugam faina,amestecam repede sa nu faca cocoloase,punem din nou pe foc si turnam bulionul dizolvat in putina apa sau sucul de rosii.



Cand fasolea si restul legumelor sunt fierte,adaugam rantasul,condimentam cu sare si piper,mai lasam sa dea cateva clocote si la sfarsit adaugam verdeata.Dupa preferinta se poate adauga si tarhon.
Si gata bunatatea asta de ciorba!



Noi,dupa cum am mai spus am servito cu otet si ceapa(din pacate nu am avut ceapa rosie in casa ca ar fi mers si mai bine)


PS:am uitat sa precizez ca eu de aceasta data am facuto fara carne,dar daca folositi si carne o puteti adauga o data cu legumele sau dupa ce acestea sunt arpoape fierte.

1 Response to "Ciorba de fasole"

sarah Says :
11 februarie 2010 la 11:48

vai de mine ciorbita de fasole n-am mai mancat de 4 ani cand am fost ultima oara in romania.doamne ce pofta mi-ai facut!felicitari pentru blog

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)