Suberec cu branza

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Dupa lungi discutii in contradictoriu cu sotul meu cum ca nu exista suberec cu branza,am decis totusi ca am dreptate si ca exista.Am vazut la diferite patiserii si nu pot sa uit cat de des imi facea mama in copilarie.Asa ca am apelat la reteta ei si m-am pus pe treaba.De data aceasta am ales branza in locul carnii tocate ptr ca am vrut ceva mai usor.

Ingrediente(pt 12 bucati)
Pt aluat:
250-300ml apa
faina cat cuprinde
1/2 lingurita de bicarbonat stins(cu lamaie sau otet)
un praf de sare
Pt umplutura:
noi am ales Telemea de vaca
1 ou



Pt aluat punem faina intr-un castron,facem o gaura in mijloc si punem bicarbonatul stins.Apoi adaugam apa calduta si amestecam compozitia,adaugand treptat fana pana ce obtinem un aluat destul de elastic.



Branza o faramitam cu furculita si o amestecam cu oul batut.



Apoi,rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem in foaie subtire,le umplem cu 1 lingura de branza,nu mai mult sa nu cedeze foaia.Inchidem foaia si pe margini apasam ori cu degetele ori cu furculita pt a ne asigura ca nu se vor deschide.



Le prajim intr-o togaie in care am incins ulei,dar nu foarte mult,doar cat sa acopere bine fundul tigaii.Se prajesc la foc potrivit spre mic pt ca au tendinta de a se rumeni foarte repede.



Dupa ce le-am prajit pe ambele parti,le acoperim si le lasam asa pana la servire pt ca altfel se vor intari.Daca le tineti acoperit raman fragede si buune...



Raman datoare cu reteta pt Suberecul cu carne!Pofta buna!

1 Response to "Suberec cu branza"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)