Prajitura/Tarta cu prune

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
De mult nu mai facusem o praji la cuptor,asa ca azi daca mi-a venit pofta de gatit m-am pus pe treaba.Si am ales o prajitura cu fructe de sezon,simpla si foarte usor de realizat.Am fost foarte multumiti de rezultat,mai ales ca este destul de rapid de facut.

Iata de ce aveti nevoie:

Prune(cca 600gr)
4 oua(sau 3 mai mari)
300 gr zahar
4-5 linguri de faina
praf de copt
zahar vanilat,esenta de vanilie,scortisoara
50 gr unt
75-100 ml ulei



Tin sa precizez ca cantitatile difera in functie de marimea tavii.Eu am folosit tava cu peretii detasabili cu diametrul de 23cm.Bineinteles,prunele se pot inlocui cu ce fructe doriti sau aveti la indemana.

Pt inceput pregatim prunele,le scoatem samburii si le taiem pe sfert.Tava in care urmeaza sa fie facuta prajitura o ungem cu unt si turnam cam jumatate din cantitatea de zahar,avnd grija sa il imprastiem pe toata suprafata tavii si putin pe pereti.Acestea find spuse,putem aseza prunele,peste care presaram si putina scortisoara.




Acum ne ocupam de blat.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem bine,pana ce obtinem o spuma tare,cu zaharul care ne-a ramas,esenta si plicul de zahar vanilat,iar galbenusurile le amestecam uleiul.Apoi,le turnam peste spuma de albus in fir subtire.La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se obtine o compozitie potrivita nu prea vartoasa,dar nici prea subtire,care se toarna peste prunele din tava si se da la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pt cca 30-40 de minute.Este gata cand trece testul scobitorii.



Dupa ce praji a stat suficient in cuptor si este gata,o scoatem si intoercem tava pe o farfurie sau platou,astfel incat partea cu prunele sa fie in sus.



Aici proaspat scoasa din cuptor.





O portie si pt voi...



0 Responses to "Prajitura/Tarta cu prune"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)