Musaca de cartofi

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Musacaua este una din mancarurile pe care le gatesc relativ rar pt ca e un pic cam grasa.Dar pt ca ne place foarte mult nu ne putem abinte sa nu o mancam macar din cand in cand.

Ingrediente:
600gr carne tocata(amestec de porc cu vita)
4-5 cartofi taiati felii
1 ceapa mare(sau 2 mai mici)
1 canita apa
sare,piper,delicat
marar,patrunjel,putina nucsoara
200 gr smantana un ou



Buun,pt inceput ne vom ocupa de cartofi:pe care ii vom taia felii,ii vom sara si ii vom praji pe o parte si pe alta in ulei,pana ce se rumenesc putin.Dupa ce ii scoatem, ii lasam sa se scurga pe un servetel.



Intre timp,tocam ceapa marunt,o calim in putin ulei,,iar apoi adaugam carnea.O condimentam dupa gust,punem si verdeata,lasam pe foc cca 2-3min.Apoi turnam si canita cu apa si lasam putin sa se inabuse carnea(in jur de 10min).



Cand carnea si cartofii sunt gata,putem sa incepem sa ii aranjam.Asa ca in cele ce urmeaza vom pune intr-o tava,un strat de cartofi,jumatate din cantitatea de carne,iar un strat de cartofi,apoi cealalata parte din carne.La final mai punem un strat de cartofi.




Apoi amestecam smantana cu oul si turnam deaspupra compozitiei din tava.Dam la cuptor la foc potrivit pt aprox. o ora.



Cand este gata se serveste calda.
Pofta buna!


1 Response to "Musaca de cartofi"

Ingrid Says :
14 septembrie 2009 la 06:46

hey...ms mult pentru incurajari :*...zilele astea din cauza unor comentaii rautacioase din partea unor cunoscuti am vrut sa-l inchid....
vreau sa te rog sapostezi niste retete cu ciuperci:X ador ciupercile, mai ales alea champions daca imi amintesc bn cum se numesc:X
bafta la bucatarit:*

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)