Tort diplomat

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Zilele trecute a fost ziua mea,asa ca mi-am facut tortul meu preferat:Tortul diplomat.Ce se dovedea la inceput complicat,a fost de fapt simplu si usor de realizat.Asa ca am reusit sa termin in timp util,fara sa fac dezastru in bucatarie.Gustul a fost....desavarsit.
Ingrediente:
300 gr piscoturi(erau de fapt 3 pachete,dar unul a disparut din poza:P)
500 ml frisca lichida
500 ml iaurt simplu
4 linguri gem(eu am folosit capsuni)
1 compot de ananas
2 plicuri gelatina



Cam aste sunt ingredientele,acum sa trecem la treaba.Frisca se bate bine cu mixerul si se da la frigider pana ce vom avea nevoie de ea.
Se desface compotul de ananas,se scoate zeama,se insiropeaza piscoturile si se aseaza in tava tava(cu peretii detasabili) tapetata cu folie alimentara sau hartie de copt.Eu am asezat piscoturile precum niste soldatei;))Acum fiecare cu imaginatia lui.



Intr-un castron,amestecam 250 ml de iaurt cu cele 4 linguri de gem.Omogenizam bine,apoi adaugam jumatate din frisca batuta in prealabil.Amestecam din nou.Apoi,adaugam un plic de gelatina pe care l-am topit inainte.Eu personal topesc gelatina la cuptorul cu microunde(amestec gelatina cu 3-4 linguri de apa,dau la cuptor pt 30 de sec,mai amestec putin si asta e) dar puteti sa o topiti si pe baie de aburi.



Acestea fiind spuse,incorporam si gelatina ,amestecand bine bine cu mixerul.Turnam aceasta crema peste piscoturi si dam la frigi pt 10min.



Intre timp,ne ocupam de cealalta crema,la care procedeul este acelasi,doar ca spre deosebire de prima inlocuim gemul cu ananasul dat la blender sau tocat foarte marunt.Apoi,scoatem tava de la frigi,mai punem un rand de piscoturi,turnam crema si dam din nou la frigider.De data aceasta lasam pt cel putin 2-3 ore la rece.



Se orneaza dupa imaginatia fiecaruia.Cum eu nu sunt asa priceputa la decoruri,m-am rezumat la ceva simplu.Oricum pana la urma gustul este cel care conteaza si din punctul asta de vedere pot sa va spun ca nu am dat gres.Si nu zic eu,zic invitatii mei.







In concluzie,tortul a fost un adevarat succes,usor de facut si nu mai bun pt vremea de afara(sa garesti fara sa folosesti aragazul inseamna mult) fiind foarte racoros.Am pastrat o portie si pt voi....

4 Responses to "Tort diplomat"

alexandra Says :
27 august 2009 la 12:07

waw....se vede ca esti o bucatareasa de nota 10...eu stiu :P

sarah Says :
13 martie 2010 la 02:35

aha...l-am gasit si da este interesanta reteta ta.sunt sigura ca a fost delicios.doar ca aici nu se gasesc piscoturi si mai greu de trimis din tara ca se sfarama pana ajunf.pupici

Anonim Says :
2 aprilie 2010 la 01:43

oooooooooooooooo usor

ionela Says :
29 mai 2010 la 03:19

asta-mi place,yammy,yammy....!

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)