Dulceata de mure

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
De departe este una din cele mai bune dulceutri pe care le-am mancat.Inca din prima clipa din care am gustat am simtit cum o betie de arome imi inunda simturile...Asa ca mi-am zis ca trebuie sa o am.Zis si facut,nu am mai stat pe ganduri si m-am pus pe treaba.Am apelat la reteta buniciii pt ca stiu ca niciodata nu da gres.
Bineinteles ca am facut putina pt ca,culesul murelor nu este tocmai o placere:D
Ingrediente:
1 kg mure
1 kg zahar
250 ml apa
1 lamaie
1 esenta vanilie

Zaharul si apa se pun impreuna la fiert,la foc mic pana ce incept sa se lege.Dureaza in jur de 15-20 de minute.Dar ca sa fim sigure ca este gata,luam cu o lingura putin sirop si ii dam drumul intr-un pahar cu apa rece.Daca particulele siropului raman intregi inseamna ca este gata,iar daca se imprastie inseamna ca nu.



Cand siropul este gata,adaugam murele.Si le lasam sa fiarba,cca 1 ora,dar amestecand regulat,pt ca dulceata sa nu se prinda.





Apoi aduagam esenta de vanilie si mai lasam sa fiarba cca 20 de min,pana ce siropul scade si dulceata se leaga complet.LA sfarsit,adaugam zeama de la o lamaie.



Lasam sa se raceasca putin,si cat este inca calduta se toarna in borcane.
Am oprit o portie si pt voi....Noua ne-a placut mult,asa ca in zilele ce urmeaza vom merge cu mic cu mare la cules de mure:))

1 Response to "Dulceata de mure"

Anonim Says :
2 septembrie 2009 la 13:03

Scrii sa para usor de facut, dar nu e chiar asa de usor.

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)