Chessecake cu glazura de cafea

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:


Chiar daca in ultimul timp am gatit foarte mult si am muuulte retete de impartit,din pacate timpul este foarte scurt.Asa ca pt azi am ales reteta de prajitura cu branza si glazura de cafea.Am facut-o zilele trecute,pt prima data si ne-a placut foarte mult.
Ingrediente pt crusta:
200 gr biscuiti maruntiti (eu am ales din cei simpli)
100 gr unt
70 ml lapte



Pt compozitia de branza:
500gr branza proaspata de vaca
2 oua
1 esenta vanilie
200-250 gr zahar



Pt glazura:
100 gr ciocolata menaj
100 ml frisca lichida
1 lingurita ness(sau puteti pune catvea lingurite de cafea mai concentrata)




Si acum ca am stabilit ce ne trebuie sa trecem la treaba.Biscuitii se amesteca cu untul topit si racit,iar apoi cu laptele,se framanta putin cu mainile si se aseaza in strat in tava cu pereti detasabili.Fundul tavii l-am acoperit cu hartie de copt.



Apoi facem compozitia de branza:amestecam branza cu ouale.zaharul si esenta si punem peste crusta de biscuie,niveland uniform.Dam tava la cuptor pt cca 30min,la foc mic,pana ce branza incepe sa se rumeneasca.





Intre timp pregatim glazura,care se face in felul urmator.Se toaca marunt ciocolata, se topeste pe baie de aburi impreuna cu frisca si lingurita de ness pana ce se omogenizeaza.



Scoatem prajitura din cuptor si cat este inca fierbinte turnam glazura deasupra.Lasam sa se raceasca bine si apoi dam la frigider pt 1-2 ore.




0 Responses to "Chessecake cu glazura de cafea"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)