Ardei umpluti

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Chiar daca este cald afara si nu prea imi mai arde de gatit la aragaz din cand in cand mai apelez la ardeii umpluti care se mananca imediat la noi in casa chiar si atunci cand este cald si spunem ca nu prea avem pofta de mancare gatita:)
Ingrediente.

Pt umplutura
5-6 ardei potriviti(este important sa aibe aproximativ aceiasi marime ca sa fiarba cam in acelasi timp)
500 gr carne tocata(eu folosesc amestec de porc cu vita,dar puteti pune de care vreti)
1 ceapa medie
bulion
2-3 linguri de orez
sare,piper,marar si patrunjel



Pt sosul de rosii:
condimente,foi de dafin
2 lg de bulion
putin ulei
cca 1L de apa

Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele.



Apoi carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt(daca vreti puteti sa o caliti putin inainte),2 linguri de bulion,orezul,se condimenteaza cu sare si piper si de adauga si patrunjelul cu mararul tocate marunt.Se amesteca bine,pt ca ingredientele sa se intrepatrunda si apoi se umplu ardeii.Atenite insa sa ii umpleti decat 3 sferturi pe ca in momentul in care ii puneti la foc vor mai fierbe si se vor mai creste in volum.




Se aseaza frumos in oala,se pune un capacel din ardei sau dintr-o felie de rosie.Pt sos turnam cca 1-1,5Lintri de apa in oala,punem si 2 linguri de bulion,condimentam cu sare si piper.Punem oala pe foc,lasam sa fiarba pt cca 2 ore,pana cand carnea si orezul sunt bine fierte.Spre final adaugam si 2-3 foi de dafin.
Se servesc simpli sau cu smantana,iaurt,sana,etc.Pofta buna!



0 Responses to "Ardei umpluti"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)