Dovlecei pane cu mujdei

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
E o mancare foarte gustoasa care noua ne-a placut foarte mult,mai ales mie pt ca nu mi-a luat mult timp sa o fac:)
Iata de ce avem nevoie:
3-4 dovlecei potriviti
2 oua
2linguri faina
sare,piper
usturoi

Buun,sa trecem la treaba:Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele potrivite(nici preea groase,nici prea subtiri),apoi se spala.Se pune sare peste ei si se lasa la scurs cca 10-15 min sa nu ramana apa in ei.Intre timp,ouale se bat bine ca pt omleta si se adauga si cele 2 lg de faina pana ce se obtine o maia de consistenta unei smantani groase.Condimentam cu sare si piper.


Dupa ce dovleceii s-au scurs bine,uleiul a fost pus la incins,se dau rondelele pe o parte si pe alta prin maia si apoi se pun in tigaie.Atentie,se fac la foc mic,ca orice pane de altfel,pt ca riscati sa se arda crusta si inauntru sa fie cruzi.Se prajesc pe o parte si pe alta pana ce sunt gata.



Dupa ce se scot din tigaie se lasa pe un servet sa se absoarba uleiul pt ca au tendinta de a absorbi foarte mult.
Noi i-am servit cu mujdei de usturoi facut cu smantana.O minunatie.In speranta ca va placut reteta si ca o veti incerca eu va urez Pofta buna!

0 Responses to "Dovlecei pane cu mujdei"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)