Ciorba de vacuta

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Este o ciorba foarte hranitoare pt ca are multe legume.Este ideala pt copii mai ales.Noua ne place foarte mult.

Ingrediente:
400gr carne vacuta
1 cepa medie
2 morcovi
1/4 telina
1 mana fasole verde
2 cartofi
2-3 linguri mazare(eu am folosit din aceea la cutie)
2 galbenusuri
sare de lamaie
3-4lg smantana
1 mana de patrunjel




In poza am uitat sa pun smantana si patrunjelul:D
Ceapa se toaca marunt,se caleste in 2-3lg de ulei,iar apoi se toarna peste ea cca 2-3l de apa,in care se pune carnea(taiata cubulete) si se lasa la fiert.Atentie!cand incepe sa fiarba,carnea se spumeaza de 2-3 ori pt ca ciorba sa nu iasa tulbure.







Cand carnea este aproape fiarta,se adauga morcovul si telina date prin razatoare sau tocate marunt.Se mai lasa sa dea un clocot.



Apoi se adauga si pastaile de fasole impreuna cu cartoful taiat cubulete mici.




Se lasa bine sa fiarba atat carnea,cat si legumele,iar spre sfarsit se adauga mazarea(care este aproape fiarta).



Lasam legumele si carnea sa mai dea un clocot impreuna,iar intre timp amestecam cele 2 galbenusuri cu smantana si patrunjelul tocat marunt.






Aducem amestecul,la temperatura ciorbei,luand cu un polonic zeama si turnand peste amestec.Astfel nu se va taia oul.Cand amestecul este la aceiasi temperatura cu ciorba il turnam peste si amestecam bine.La final acrim cu sare de lamaie dupa gust.Bineinteles puteti folosi si bors.



O portie si pt voi...Noua ne-a placut tare mult si nu este deloc greu de facut.Pofta buna!

0 Responses to "Ciorba de vacuta"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)