Ciorba de perisoare

Author: Primii pasi in bucatarie // Category:
Mmmm...De fiecare data cand gatesc ciorba de perisoare imi aduc aminte cu placere ca a fost prima ciorba gatita vreodata de mine,si culmea a iesit foarte buna.Asa ca de atunci din cand in cand repet aceasta experienta:)
Pt ciorba de perisoare avem nevoie de:

300gr carne tocata(eu am folosit curcan,dar merge f bine si cea de porc,vita,pui)
2 oua
2 cepe medii
1/4 telina
1 ardei
2-3morcovi
2-3 linguri de orez
2linguri bulion
2linguri de ulei
sare de lamie
condimente
leustean sau patrunjel
2,5litri apa

Ceapa se toaca marunt,la fel si ardeiul,iar morcovul si telina se dau prin razatoare,sau daca vreti le puteti toca si pe acestea.



Cepa se caleste in putin ulei,apoi se adauga morocovul si telina,iar la sfarsit ardeiul.Dupa ce legumele au fost calite bine se adauga si cei 2,5litri de apa si se lasa sa fiarba.



Intre timp,pregatim perisoarele.Pt perisoare tocam o ceapa marunt,o amestecam cu carnea si cu un ou,condimentam cu sare si piper.Apoi cu mana putin uda,formam bilute de marimi potrivite(mai mari,mai mici,cum vreti voi).



>

Cand apa incepe sa fiarba,dam focul mic(ca sa nu se imprastie perisoarele) si dam drumul perisoarelor in oala.Lasam sa mai dea un clocot,apoi adaugam orezul si cele 2 linguri de bulion(pe care le puteti inlocui oricand cu rosii proaspete sau in bulion).Se lasa sa fiarba bine,iar cand sunt gata,ciorba se acreste(cu sare de lamaie sau bors),iar celalalt ou se bate ca pt omleta si se rastoarna in fir subtire peste ciorba.Acest lucru este optional,dar noua ne plac foarte mult acele "zdrente".



La sfarsit se adauga si o mana de leustean sau patrunjel,se mai lasa 2-3minute pe foc si ciorba este gata.


Sper din tot sufletul sa o incercati pt ca este o ciorba foarte buna si hranitoare.

0 Responses to "Ciorba de perisoare"

Trimiteți un comentariu

Sa vedem ce aveti de zis...sau de comentat:)